Afbeelding
Foto: Gemeente Heerenveen

In Heerenveen mag je meedenken over ideale fietsomstandigheden

Samenleving

In de gemeente Heerenveen mag je de komende tijd meedenken over het realiseren van ideale omstandigheden voor fietsers. Signaleer knelpunten, bedenk oplossingen, meedoen kan tot en met 5 november.

De gemeente meldt: “Ervaar jij knelpunten of gevaarlijke situaties? Je fiets stallen bij het station; kansloze missie of appeltje-eitje? En wat moeten we doen om onze jeugd meer lopend of op de fiets naar school te laten gaan? Laat ons jouw ervaringen over deze en meer onderwerpen weten via ons online discussieplatform “Fiets ‘m erin”. Je input nemen we mee bij de uitwerking van ons Actieplan Fiets. Ga naar www.heerenveen.nl/actieplanfiets en meld je aan, meedoen kan t/m 5 november.”

Actieplan Fiets
“Het Actieplan Fiets is een totaalplan voor de gemeente Heerenveen om fietsen in de gemeente prettiger maken voor iedereen en het gebruik van de fiets nog meer stimuleren. Als mensen meer gaan fietsen, dan heeft dit een positieve uitwerking op de omgeving waar ze fietsen. Ook levert dit maatschappelijke voordelen op. Daarom willen we fietsen in de gemeente Heerenveen prettiger maken voor iedereen en het gebruik van de fiets nog meer stimuleren.”

“Met het Actieplan Fiets geven we straks antwoord op de vraag hoe we dit gaan doen: hoe maken we fietsen in het buitengebied prettiger? En wat is nodig om recreatief fietsen in de gemeente Heerenveen aantrekkelijker te maken? Het Actieplan Fiets is een totaalplan voor de gemeente Heerenveen waar we de komende jaren aan gaan werken. Hierin is een uitvoeringsprogramma opgenomen, met investeringen op de korte en de lange termijn.”

“Onze gemeenteraad heeft onlangs het ambitieniveau voor fietsen in de gemeente Heerenveen bepaald op basis van het Koersdocument Fietsplan. We gaan voor zilver met een gouden randje! Maar wat houdt dat precies in? We betrekken u graag bij de uitwerking van deze ambitie, om zo invulling te geven aan het Actieplan Fiets. Graag horen wij van u, hoe u de toekomst van Heerenveen ziet als het gaat om fietsen. Dit doen we via een online platform, genaamd ‘Fiets ‘m erin’’. Op dit platform staan een aantal onderwerpen klaar waarop u kunt reageren tot en met 5 november 2020. Adviesbureau Mobycon begeleidt het online platform en verwerkt de opbrengsten hiervan.”

“Tot en met 5 november 2020 halen we alle ideeën, meningen en suggesties op. Komende tijd werken we het Actieplan Fiets verder uit. Het online platform levert input voor het uitvoeringsprogramma. Begin 2021 presenteren we dit aan de gemeenteraad. Vervolgens worden de investeringen vastgesteld door de gemeenteraad en kunnen de maatregelen tot uitvoering worden gebracht.”

Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 4 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00