zondag 25 oktober, 2020 02:45
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Brandweer Heerenveen

Schoorsteenbrand aan de Marktweg in Oudeschoot geblust

  Samenleving

De herfst komt er weer aan en dat is traditioneel de tijd van schoorsteenbranden. Mensen steken na de zomer hun houtkachel weer aan en zijn meestal vergeten te controleren of hun schoorsteen schoon is gebleven en niet ondertussen gevuld is met stof of takjes afkomstig van bijvoorbeeld vogels. Het is overigens niet bekend of dit ook de oorzaak was van de schoorsteenbrand vrijdagavond in Oudeschoot, waar de brandweer van Heerenveen voor moest uitrukken.


Feit is wel dat de brandweer regelmatig waarschuwt voor schoorstenen in combinatie met het herfstseizoen. Voorkomen is beter dan genezen, vinden ze bij de Veiligheidsregio Fryslân ook. Maar als het dan toch weer een keer fout gaat, staan ze meteen klaar om te hulp te schieten.

Zo ook in Oudeschoot vrijdagavond. De vrijwillige brandweerlieden hebben met behulp van de hoogwerker het schoorsteenkanaal gereinigd met de ramoneur. Na een uurtje was de klus en konden de brandweerlieden weer naar de kazerne om het gebruikte materieel weer schoon te maken en klaar te zijn voor de volgende uitruk. Ondertussen zijn er ook mooie foto’s gemaakt die we ook bij dit artikel plaatsen, met dank aan de brandweer.

Meer berichten