Afbeelding
Foto: Museum Belvedere

Creatieve corona-oplossing bij Museum Belvédère

Cultuur

Museum Belvédère heeft een creatieve oplossing bedacht over hoe het met de inpandige horeca kan omgaan om toch de bezoekers - die vaak van verre naar het museum komen om de kunst te bekijken - van dienst te kunnen zijn.

Het museum meldt: “Uitzonderlijke tijden vragen om creatieve oplossingen. Wilt u een bezoek aan ons combineren met een kopje koffie of een lekker broodje? Dat kan! Zo lang u de bestelling mee neemt en NIET nuttigt in het museum. Ook al is het slecht weer, ook al komt u van ver ... eten of drinken in het museum is helaas NIET toegestaan. Daarom wordt uw bestelling goed verpakt, zodat u het makkelijk mee kunt nemen. Alle producten worden vers bereid.”

Uiteraard moet je voor je bezoek eerst een kaartje reserveren via de website, het museum volgt de richtlijnen van het RIVM en stelt het dragen van een mondkapje verplicht.

Museum Belvédère toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer. Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet. In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00