Dit is Djenghiz
Dit is Djenghiz

nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Algemeen

Dit is Djenghiz, een gecastreerde kater en geboren op 30-5-2012. Na het overlijden van zijn bazin kwam Djenghiz bij ons in de opvang, derhalve weten we niet zoveel van zijn verleden. 

Wel weten we dat hij een zeer rustig huishouden gewend was: het was Djenghiz en zijn bazin en meer ook niet, er kwam nauwelijks tot geen bezoek. Het leven kabbelde rustig door. Totdat zijn bazin ziek werd: ineens kwamen er alsmaar meer vreemde mensen over de vloer wat uiteraard veel onrust en stress opleverde voor hem en hij vond al die drukte maar niets. Tot de dag dat zijn enigste houvast er ook niet meer was en tja, daar zit je dan helemaal alleen in een leeg huisje. Gelukkig kon hij terecht in onze opvang maar ook hier vind hij er maar niet veel aan. Hij kan zijn stress nog steeds niet loslaten: er lopen mensen, er zijn andere dieren, kortom er is teveel drukte. Alleen ‘s avonds wanneer het echt rustig is en iedereen bijna ligt te slapen zien we toch stiekem dat hij dan wel rustig rondscharrelt. Aaien en oppakken levert hem nu nog teveel extra stress op, hij kruipt in elkaar en maakt zich zelf het liefste onzichtbaar, bibbert maar laat wel alles toe zonder een greintje agressie. 

Wat wij o zo graag voor Djenghiz zouden willen is een zeer rustig huishouden van maximaal 2 personen, geen kinderen, geen andere huisdieren, mensen die ook echt een binnenkat zoeken, maar vooral hem de tijd willen geven om langzamerhand weer zichzelf te worden. Bent u diegene die deze uitdaging aan wil gaan en hem weer wil laten opbloeien, neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 17 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 23 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00