De prijswinnaars van het MTV OPEN 2020 op een rij. V.l.n.r. Sander Derkx, Steven IJkema, Arnoud Hofman, Douwe Reitsma, Hepko Hogewerf en Evelien Petstra.
De prijswinnaars van het MTV OPEN 2020 op een rij. V.l.n.r. Sander Derkx, Steven IJkema, Arnoud Hofman, Douwe Reitsma, Hepko Hogewerf en Evelien Petstra. Foto: Tafeltennisclub MTV'14

Arnoud Hofman sterkste tafeltennisser bij MTV OPEN 2020

Sport

Heerenveense tweededivisiespeler Arnoud Hofman heeft zaterdag het MTV OPEN 2020 bij MTV'14 in Easterwierrum gewonnen. De tafeltennisser van het eerste team van ttv Buitenpost won viermaal in de A-klasse en verloor eenmaal en bleef daardoor zijn concurrenten net voor in dit spannende toernooi van hoog niveau, waarin drie spelers op de gedeelde tweede plaats eindigden. Het was het eerste tafeltennistoernooi sinds het coronavirus is opgedoken.

De organisatie van MTV'14 had er alles aan gedaan om het evenement coronaproof te maken, mede dankzij financiële steun van provincie Fryslân waardoor er volop speelveldomrandingen werden aangeschaft. Er waren vier wedstrijdtafels in MFC De Tysker in Easterwierrum met eigen centrecourt/omheining en elke tafel had zijn eigen ingang. In de kantine was volop 'ontwijkruimte' gemaakt en je kon ook buiten zitten zodat er ruimte genoeg was om afstand te houden. De reguliere tafeltenniscompetitie begint in september weer, dit toernooi was ter voorbereiding daarop.

Beslissing pas bij 15-13 in laatste game
De spanning in de hoogste klasse was te snijden, want pas in de laatste wedstrijd viel de beslissing toen derde divisiespeler Koen Molewijk van Buitenpost met 15-13 in de vijfde game Johan Vogelzang van het organiserende MTV'14 versloeg. Daardoor werd de MTV'er derde in plaats van verrassend toernooiwinnaar. Johan was overigens de enige die kampioen Hofman wist te verslaan zaterdag. Sander Derkx van Delta Impuls uit Heerenveen pakte met sterk spel de tweede prijs bij dit toernooi en de vierde plaats was voor Erik Mulder, tweede divisiespeler bij ttv Assen. Vijfde werd Richard Roossien van Midstars uit Middelstum en Koen Molewijk van Buitenpost werd zesde.

Van de twaalf deelnemers in de B-klasse werd na een spannende middag Douwe Reitsma van FTTC uit Franeker tweede en de finale werd gewonnen door Steven IJkema van MTV'14. In de C-klasse ging de overwinning naar Evelien Petstra van WTTC uit Winschoten, gevolgd door Hepko Hogewerf van ttv TALO uit Loppersum. De deelnemers en de organisatie waren erg tevreden over de gang van zaken bij dit toernooi, dus de kans is erg groot dat deze allereerste MTV OPEN volgend jaar een vervolg krijgt.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 15 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 17 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00