Afbeelding
Foto: Google Maps

Weinmakker in één richting afgesloten voor verkeer

Samenleving

De eerste werkzaamheden aan de K R Poststraat zijn onlangs afgerond. Vanaf maandagochtend 17 augustus gaat aannemer BAM Infra verder aan de Weinmakker. Hiervoor wordt de Weinmakker tussen de McDonald’s en de K R Poststraat vanaf 7.00 uur in één richting afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting duurt tot en met dinsdagavond 1 september 20.00 uur. De afsluiting is nodig om het aantal opstelstroken voor de verkeerslichten te kunnen uitbreiden van één naar drie.

Tijdens de afsluiting van de Weinmakker wordt het verkeer in de richting van de K R Poststraat omgeleid via de Schans en het Fok. Het blijft wel mogelijk om vanaf de K R Poststraat de Weinmakker te bereiken. De kantoren aan de noordzijde van de K R Poststraat, de McDonald’s en de carpoolplaats blijven dus goed bereikbaar.

Bij de verkeerslichten wordt het aantal opstelstroken uitgebreid van één naar drie. Hierdoor wordt de verkeersdoorstroming fors verbeterd. Voordat het zover is moeten eerst de verkeerslichten worden vervangen. Dit staat gepland in het voorjaar van 2021. Tot die tijd zijn niet alle opstelstroken beschikbaar voor het verkeer. Na deze werkzaamheden volgen dit jaar nog twee periodes met werkzaamheden:

31 augustus – 18 september: Werkzaamheden aan de afrit vanuit Leeuwarden
De afrit van de A32 vanuit de richting Leeuwarden wordt uitgebreid met één opstelstrook voor de verkeerslichten. Daardoor zijn er straks twee voor linksafslaand en twee voor rechtsafslaand verkeer beschikbaar. Deze uitbreiding wordt uitgevoerd van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 18 september. Daarbij is het nodig om de rechter opstelstrook af te sluiten voor het verkeer, maar dit gebeurt alleen overdag buiten de spitsperioden.

2 oktober – 12 oktober: Vervolg werkzaamheden centrumzijde A32
Vanaf vrijdag 2 oktober vervolgt BAM Infra haar werkzaamheden aan de centrumzijde van de A32. Deze duren voort tot maandag 12 oktober. In deze periode is K R Poststraat tussen het viaduct en de kruising met de Weinmakker aan de beurt. Ook deze werkzaamheden zullen veel hinder met zich meebrengen.

Heb je vragen over het project? Op maandag of donderdag tussen 8.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers langskomen bij het projectbureau Heerenveen Beter Bereikbaar aan Het Meer 67. Ook kan men contact opnemen via het contactformulier op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl Volg ons ook op Facebook of Instagram.

Vlot & Veilig de A32 op en af
Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Voordat de bereikbaarheid verbetert, zal hij eerst verslechteren.

Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 19 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00