De initiatiefnemers Henk Hunneman (links) en Oeds-Willem Miedema.
De initiatiefnemers Henk Hunneman (links) en Oeds-Willem Miedema.

'Meiinoar-actie' schenkt 50.000 euro aan SC Heerenveen

Sport

Zevenhonderd supporters van profvoetbalclub SC Heerenveen hebben 50.000 euro bijeen verzameld voor de jeugdopleiding van hun club via de door twee supporters opgezette 'MEIINOAR-actie. Woensdag 22 juli was de deadline van de actie. Gisteren was de eigenlijk deadline van de #MEIINOAR-actie voor de jeugdopleiding van de club. De actie is overigens verlengd tot en met 31 augustus.

Hoewel het streefbedrag van 200.000 euro niet is behaald, maakt SC Heerenveen desondanks de wens van deze supporters realiteit. De namen van de donateurs komen eenmalig achterop het wedstrijdshirt bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/2021. Bovendien wordt de actie verlengd tot en met 31 augustus, zodat iedereen alsnog kan meedoen èn op het wedstrijdshirt kan komen

Op 1 juli 2020 gestart
De actie is op 1 juli 2020 door supporters Oeds-Willem Miedema en Henk Hunneman opgestart met de volledige steun van FeanFan, NieuwNoord, de OSSH en Aktie '67. Het doel was om de club een steuntje in de rug te geven in deze moeilijke tijd. Dat is gelukt. De initiatiefnemers zijn blij met dit resultaat. “Het is fantastisch dat we dit samen hebben bereikt”, vertelt Miedema enthousiast.

“Met zo’n bedrag kunnen we echt wat betekenen voor de jeugdopleiding”, vult Hunneman aan. Hoewel het streefbedrag van 200.000 euro niet is behaald, heeft sc Heerenveen alsnog besloten om de wens van de supporters realiteit te maken. “We vinden de actie zo sympathiek dat we dit graag mogelijk maken”, laat directeur Cees Roozemond. Dit betekent dat de namen van de donateurs die een bedrag van 100 euro of meer hebben gedoneerd alsnog achterop het officiële wedstrijdshirt komen.

Uniek om met eigen naam op jubileumshirt te komen
Het wordt niet een heel seizoen lang zoals eerst de bedoeling was, maar alleen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020/2021. Beide initiatiefnemers zijn verguld met dit gebaar, omdat hiermee de unieke kans om als supporters op het jubileumshirt te komen werkelijkheid wordt. "Nu we de club niet op de gebruikelijke wijze vanuit het stadion kunnen aanmoedigen, biedt dit een mooi alternatief. Op deze manier zijn we bij de start van het seizoen alsnog “Mei Inoar” en kunnen we het team letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven”, zegt Miedema.

Mensen die alsnog mee willen doen kunnen nog doneren tot en met 31 augustus. In lijn met de “Mei Inoar”-gedachte willen de initiatiefnemers namelijk iedereen de kans bieden om mee te doen.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 13 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00