Posthuis Theater Heerenveen
Posthuis Theater Heerenveen

Wellicht samenwerking Posthuis Theater en Ateliers Majeur

Cultuur

Het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen laat een onderzoek uitvoeren naar een mogelijke samenwerking tussen het Posthuis Theater en Ateliers Majeur. Een kwartiermaker wordt aangesteld om te onderzoeken hoe dit vorm kan krijgen met als doel het theater én de cultuureducatie toekomstbestendig te houden. 

Wethouder cultuur Hans Broekhuizen: “Het Posthuis Theater is onderdeel van de gemeente Heerenveen. We willen het theater ook voor de toekomst behouden en versterken”. Daarom wordt onderzocht of het Posthuis Theater ook beter samen kan gaan met Ateliers Majeur. “Cultuureducatie en het theater samenbrengen kan vervolgens goed zijn voor de gehele cultuursector van de gemeente”, zo verwacht Marita Jansen, voorzitter Raad van Toezicht van Ateliers Majeur.

Gemeente wil cultuursector stevig neerzetten
In de cultuurnota “Cultuur voor Elkaar” is vastgelegd dat gemeente Heerenveen de culturele sector steviger wil neerzetten. Ook uit de G1000 blijkt dat er behoefte is aan meer samenwerking tussen de culturele partijen, de bibliotheek, museum Heerenveen, Posthuis Theater en Ateliers Majeur.

Op dit moment is samenwerking tussen deze vier partijen nog een stap te ver. “Samenwerking tussen het Posthuis Theater en Ateliers Majeur is nu wel kansrijk”, zo geeft wethouder Broekhuizen aan. “Later kan deze samenwerking uitgebreid worden met bijvoorbeeld het museum Heerenveen”.

Het college zoekt in afstemming met het Posthuis Theater en Atelier Majeurs een kwartiermaker de verschillende samenwerkingsvarianten verder onderzoekt. De resultaten worden in oktober verwacht waarna besloten wordt op welke manier beide partijen kunnen gaan samenwerken.

Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 32 minuten geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00