De in 2008 overleden politica Anita Andriesen naar wie de prijs voor ruimtelijke kwaliteit in de provincie Fryslân is genoemd.
De in 2008 overleden politica Anita Andriesen naar wie de prijs voor ruimtelijke kwaliteit in de provincie Fryslân is genoemd. Foto: Wikipedia

Inschrijving Anita Andriesen-prijs voor ruimtelijke kwaliteit is gestart

Algemeen

De inschrijving voor de Anita Andriesen-prijs is gestart en eindigt op 1 september 2020. Vanaf 9 juli kunnen personen of organisaties zich aanmelden voor de provinciale prijs voor behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân. Een persoon of organisatie voordragen voor de prijs mag ook. De Anita Andriesen-prijs wordt in het najaar van 2020 uitgereikt.

Projecten of initiatieven uit de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2019 komen in aanmerking voor de prijs. Het thema voor deze vierde editie van de prijs is ontwerpkracht. De onderwerpen klimaatverandering, landbouwtransitie, energietransitie, verstedelijking, mobiliteit, biodiversiteit zorgen vaak voor tegengestelde belangen. De adviescommissie is op zoek naar initiatieven die zorgen voor verbindende perspectieven en duurzaam ruimtegebruik.

Tienduizend euro
De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000. De prijs is bestemd voor de organisatie van een publieksevenement rondom het project van de winnaar. Zo kunnen de inwoners van Fryslân kennis maken met ruimtelijke kwaliteit vanuit het perspectief van de winnaar.

Adviescommissie
De winnaar van de prijs wordt gekozen door een adviescommissie. De adviescommissie bestaat uit vijf leden, te weten Sandra van Assen (stedenbouwkundige en architect), Ankie Boomstra (specialist kunst in de openbare ruimte), Mathijs Dijkstra (landschapsarchitect), Bertus de Jong (landschapsarchitect), Jelle de Jong (architect).

Over politica Anita Andriesen
Politica Anita Andriesen (1957 - 2008) droeg ruimtelijke kwaliteit een warm hart toe. Zij zette zich onvermoeibaar in voor het ‘goud van Fryslân’: de ruimte, het landschap en de cultuurhistorische identiteit. De Friese prijs voor ruimtelijke kwaliteit draagt daarom haar naam. Kijk voor het reglement en het aanmeldformulier op: www.fryslan.frl/anitaandriesenprijs

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00