Afbeelding
Foto: Gemeente.nu

Heerenveen biedt gratis hulp aan mensen met financiële problemen

Financieel

Voor inwoners die financiële problemen hebben, het overzicht kwijt zijn of zelfs de post niet meer open durven te maken biedt gemeente Heerenveen hulp.

De afgelopen coronatijd heeft voor sommige mensen nog meer de zaken op scherp gezet. Omdat veel hulpinstellingen min of meer gesloten bleven, wordt de drempel om hulp te vragen hoger. Gemeente Heerenveen, Caleidoscoop en Humanitas werken samen om inwoners, ook nu, te helpen. En die hulp is gratis.

“Het blijkt vaak dat mensen lang wachten om hulp te vragen. Dat is jammer. Want hoe eerder de hulp opgestart wordt, hoe beter het is. Inmiddels zijn er ook weer mogelijkheden om op locatie, corona-proof, persoonlijk contact te hebben”, aldus wethouder Hans Broekhuizen. ”Dus wacht niet langer en neem contact op.” 

Speciale 'Meitinkers'
Inwoners kunnen altijd contact opnemen met een meitinker. Deze bekijkt hoe het er voor staat en zoekt naar de beste oplossing. Dit kan via het team Schulphulpverlening van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld via De Barones of Humanitas. Er wordt altijd gekeken naar de beste oplossing voor het specifieke probleem van de inwoner. De gemeente Heerenveen is opgedeeld in woonservicezones die ieder hun eigen meitinker hebben. Op www.heerenveen.nl/meitinker zijn alle contactgegevens te vinden.

Het hangt van de situatie af wat de beste oplossing is. Soms is het voldoende om met behulp van een budgetmaatje zelf weer orde op zaken te houden. Maar het kan ook zijn dat de beste manier schuldhulpverlening is. Er zijn allerlei hulpmogelijkheden beschikbaar, het is maar net wat nodig is. Maatwerk dus.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00