donderdag 4 juni, 2020 16:09
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Op de foto v.l.n.r.: Harold Brouwer, Joon van de Wal, Mangal Haringsma, Jan Ype Holtrop, Herman Spruijt
Op de foto v.l.n.r.: Harold Brouwer, Joon van de Wal, Mangal Haringsma, Jan Ype Holtrop, Herman Spruijt (Foto: Hart voor Heerenveen)

Stichting Heerenveens Zaalvoetbal overhandigt royale cheque aan Voedselbank

HEERENVEEN - Afgelopen vrijdag, 15 mei, overhandigde het voltallig bestuur van Stichting Heerenveens Zaalvoetbal een cheque van maar liefst € 3.200 aan Herman Spruijt, bestuurslid Voedselbank Heerenveen. Door het deels stilvallen van het seizoen en een reserve in kas besloten de teams dit geld te doneren aan een goed doel. “Deze donatie kunnen wij goed gebruiken”, aldus Herman Spruijt.

Stichting HZVC, de zaalvoetbalcompetitie voor bedrijventeams en vriendenteams uit regio Heerenveen, voetbalt met 32 teams al jaren met veel plezier in Sportstad Heerenveen. Wegens de coronamaatregelen ligt dit sinds maart stil. Sportstad Heerenveen toont zich coulant naar bestaande gebruikers van de sportfaciliteiten en schrapt tot nader order de huur. “Wij hebben nu een mooi bedrag aan overgebleven lidmaatschap in kas”, legt Harold Brouwer van HZVC uit. “Als bestuur besloten wij dat onze leden dit bedrag konden overmaken naar een goed doel. Óf terug konden krijgen. Ook onze leden zijn getroffen door de coronacrisis en een aantal kleine (horeca)bedrijven kan dit geld goed gebruiken”. De meeste teams konden het geld doneren. HZVC heeft, na het overgebleven contributiegeld, zelf het bedrag aangevuld. De inleg van de stichting is € 1.200 en zo overhandigde zij afgelopen vrijdag via Hart voor Heerenveen een cheque met een prachtig bedrag van maar liefst € 3.200 aan de Voedselbank. “Ik ben blij dat het geld op een zinvolle plaats is gekomen”, zegt Harold. Herman Spruijt nam de cheque dankbaar in ontvangst en gaf de bestuursleden en Renske Osenga van Hart voor Heerenveen een interessante rondleiding door de Voedselbank.

De Voedselbank kampt momenteel met een grote uitdaging. Er komt minder voedsel binnen om te verdelen. Maar het aantal aanmeldingen sinds de coronacrisis loopt snel op. De Voedselbank voorkomt verspilling van goed voedsel en helpt mensen die in armoede leven. De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers. Zij krijgen geen beloning. De Voedselbank stelt kosteloos voedsel ter beschikking aan mensen die tijdelijk geen middelen hebben om het voedsel zelf aan te schaffen. Hiermee wordt (verborgen) armoede in de gemeente Heerenveen bestreden. Na een nieuwe aanmelding als cliënt bij de Voedselbank gaan vrijwilligers eerst met de aanmelder in gesprek. Waarom is er niet genoeg geld voor eten? Wat zijn de inkomsten en uitgaven? Woont er bijvoorbeeld een volwassen kind thuis die zou kunnen bijdragen. Blijft er aan het eind per persoon minder dan €3 per dag over voor eten en kleding dan ontvangt de aanmelder tijdelijk een voedselpakket van de Voedselbank.

Meer berichten
 
CustomHtml_3