Afbeelding
Foto: Gemeente Heerenveen

Ruime terrassen en winkels mogen open

Algemeen

Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

HEERENVEEN - Ondernemers hebben de gemeente gevraagd mee te denken hoe zij weer optimaal aan de slag kunnen.Het college van B&W heeft besloten dat winkels, kappers en pedicures met Hemelvaart en op 2e Pinksterdag open mogen en dat de terrassen tijdelijk (tot 1 oktober 2020) ruimer opgesteld mogen worden.

Sinds 11 mei mogen de beroepen in de uiterlijke verzorging weer aan de slag. De kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures willen hard aan de slag. Als steun in de rug mogen zij ook op Hemelvaart en op 2e Pinksterdag tussen 9.00 en 18.00 uur open. Ook de winkels in de gemeente Heerenveen mogen open tussen deze tijden. Vooraf wil de gemeente graag weten welke winkels hier gebruik van gaan maken.

Voor ondernemers:

Het is nodig vooraf door te geven of u open gaat op Hemelvaartsdag en/of 2e Pinksterdag. Zo wil de gemeente inzicht krijgen in hoeveel winkels hier gebruik van gaan maken. U kunt dit doorgeven aan Peter de Vries via petertdevries45@gmail.com. Wij horen dit graag uiterlijk dinsdag 19 mei.

Terrassen mogen ruimer opgesteld worden

Naar verwachting mag de horeca vanaf 1 juni haar terrassen weer openen. Op de terrassen moet wel de 1,5 meter afstand aangehouden worden. Daarom heeft de gemeente besloten dat de terrassen tijdelijk ruimer opgesteld mogen worden. Ondernemers hoeven geen extra precario te betalen of een vergunning aan te vragen. De komende week wordt in overleg met de horecaondernemers bekeken waar welke terrassen komen te staan zodat de doorgaande routes goed toegankelijk blijven. De terrassen mogen tot 1 oktober 2020 blijven staan.

Voor de horeca ondernemers:

Wilt u uw terras tijdelijk ruimer neerzetten? Neem dan contact op met Jorke Visser, accountmanager Horeca via j.visser@heerenveen.nl. Hij coördineert alle aanvragen en checkt of de tijdelijke terrassen voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Kom bij voorkeur in gezamenlijkheid met een goed plan zodat de verdeling van de terrassen soepel verloopt.

Looproutes in het centrum van
Heerenveen

De afgelopen weken zien we het steeds drukker worden in het centrum van Heerenveen. Het aantal mensen gaat verder toenemen wanneer de maatregelen worden versoepeld.

Om de 1,5 meter afstand tussen mensen zo goed mogelijk te kunnen bewaren kiest de gemeente voor het invoeren van looproutes.

De Dracht en de Sieverstraat

Op de Dracht en de Sieverstraat is voldoende ruimte, door rechts aan te houden kunnen mensen elkaar goed passeren.

Stegen

In de stegen geldt éénrichtingsverkeer aangezien de stegen te smal zijn om elkaar op 1,5 meter afstand te passen. Ter plekke worden de looprichtingen en looproutes aangegeven.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 20 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00