Afbeelding

Ruime terrassen en winkels mogen open op hemelvaartsdag en 2e pinksterdag

Algemeen

Ondernemers hebben de gemeente gevraagd mee te denken hoe zij weer optimaal aan de slag kunnen.Het college van B&W heeft besloten dat winkels, kappers en pedicures met Hemelvaart en op 2e Pinksterdag open mogen en dat de terrassen tijdelijk (tot 1 oktober 2020) ruimer opgesteld mogen worden.

Sinds 11 mei mogen de beroepen in de uiterlijke verzorging weer aan de slag. De kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures willen hard aan de slag. Als steun in de rug mogen zij ook op Hemelvaart en op 2e Pinksterdag tussen 9.00 en 18.00 uur open. Ook de winkels in de gemeente Heerenveen mogen open tussen deze tijden. Vooraf wil de gemeente graag weten welke winkels hier gebruik van gaan maken.

Voor ondernemers:
Het is nodig vooraf door te geven of u open gaat op Hemelvaartsdag en/of 2e Pinksterdag. Zo wil de gemeente inzicht krijgen in hoeveel winkels hier gebruik van gaan maken. U kunt dit doorgeven aan Peter de Vries via petertdevries45@gmail.com. Wij horen dit graag uiterlijk dinsdag 19 mei.

Terrassen mogen ruimer opgesteld worden

Naar verwachting mag de horeca vanaf 1 juni haar terrassen weer openen. Op de terrassen moet wel de 1,5 meter afstand aangehouden worden. Daarom heeft de gemeente besloten dat de terrassen tijdelijk ruimer opgesteld mogen worden. Ondernemers hoeven geen extra precario te betalen of een vergunning aan te vragen. De komende week wordt in overleg met de horecaondernemers bekeken waar welke terrassen komen te staan zodat de doorgaande routes goed toegankelijk blijven. De terrassen mogen tot 1 oktober 2020 blijven staan.

Voor de horeca ondernemers:
Wilt u uw terras tijdelijk ruimer neerzetten? Neem dan contact op met Jorke Visser, accountmanager Horeca via j.visser@heerenveen.nl. Hij coördineert alle aanvragen en checkt of de tijdelijke terrassen voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Kom bij voorkeur in gezamenlijkheid met een goed plan zodat de verdeling van de terrassen soepel verloopt.

Looproutes in het centrum van Heerenveen

Link naar PDF bestand

De afgelopen weken zien we het steeds drukker worden in het centrum van Heerenveen. Het aantal mensen gaat verder toenemen wanneer de maatregelen worden versoepeld.
Om de 1,5 meter afstand tussen mensen zo goed mogelijk te kunnen bewaren kiest de gemeente voor het invoeren van looproutes.
– Op de Dracht en de Sieverstraat is voldoende ruimte, door rechts aan te houden kunnen mensen elkaar goed passeren.
– In de stegen geldt éénrichtingsverkeer aangezien de stegen te smal zijn om elkaar op 1,5 meter afstand te passen.
Ter plekke worden de looprichtingen en looproutes aangegeven.

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport gisteren
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 20 apr, 12:00