maandag 1 juni, 2020 10:31
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: eigen foto

‘Shave or donate’ - Millimeteren voor de Voedselbank

HEERENVEEN - Nu kapperszaken dicht zijn hebben we er met z’n allen weer een probleem bij. Waar kunnen we nu onze haren knippen en stylen? Steeds meer mensen vragen zich af wat ze nu met hun haar moeten doen. Lennard Waterlander en Tim Kuiper uit Heerenveen bedachten het initiatief ‘shave or donate’ afgelopen vrijdag. RondOm Vandaag sprak met de jongens over dit initiatief en wat zij hiermee willen bereiken.

Hoe kunnen we helpen?
“We stelden onszelf de vraag ‘hoe kunnen wij nou helpen?’ We hebben contact gehad met verschillende instanties om te vragen hoe we het beste konden. Vaak kregen we te horen dat hulp niet echt nodig was. Toen bedachten we samen het idee om ons haar te millimeteren voor het goede doel. Tim is altijd best ijdel met zijn haar, dus we vonden het een mooie uitdaging. Het idee is als volgt: je scheert je haar kort, dus of kaal, of gemillimeterd. Dit kun je zelf makkelijk met een tondeuse doen en huisgenoten kunnen je eventueel helpen met de moeilijke stukjes. De kosten die je anders aan de kapper kwijt zou zijn doneer je aan het goede doel. Dit kan op de GoFundMe pagina van Shave or Donate.”

De ernst van de situatie
De heren hebben samen een evenementenbedrijf dat in verband met het virus stilligt. De opbrengsten van de actie willen ze uiteindelijk doneren aan de voedselbank in Heerenveen. “Het werd goed ontvangen, we zitten nu al op meer dan 800 euro,” vertelt Lennard. De actie staat sinds vrijdag 27 maart online. “De achterliggende gedachte is dat wij als jongeren ook iets willen betekenen voor de samenleving. We zagen bijvoorbeeld dat er vijftien jongeren in Lemmer beboet werden. Op die manier lijkt het alsof de jeugd helemaal niks doet om het probleem op te lossen, bovendien is dit niet helemaal goed voor het imago van jongeren. Dus de actie dient ook gewoon om te laten zien dat er ook gewoon jongeren zijn die zich wel inzetten.”

Door hun haar te millimeteren willen de heren bereiken dat de jeugd ook de ernst van de situatie in gaan zien en actie gaat ondernemen. Het doel voor nu is om met het doel €1000 op te halen. Allereerst om Voedselbank Heerenveen te steunen, maar uiteindelijk willen ze voedselbanken in heel Nederland steunen.

Je kan doneren aan het doel op https://www.doneeractie.nl/shave-or-donate-against-corona/-42665

En de instagrampagina van het initiatief:   instagram.com/Shaveordonate 

Meer berichten
 
CustomHtml_3