VV Heerenveen - GRC Groningen actie voor de goal
VV Heerenveen - GRC Groningen actie voor de goal Foto: Marco Eerden

Puntendeling VV Heerenveen & GRC Groningen in vermakelijk duel

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelden 2 teams tegen elkaar die aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen hadden vorige week gewonnen en gezien de positie op de ranglijst van beide ploegen (VV Heerenveen 6e met 24 punten en GRC 7e met 24 punten) beloofde het een spannend duel te worden. Deze verwachting werd ruimschoots ingelost op een wederom winderig Skoatterwâld.

Zowel VV Heerenveen als GRC gingen direct in de aanval. VV Heerenveen met uitstekend combinatievoetbal en geduldig zoekend naar een opening, GRC maakte slim gebruik van de weersomstandigheden door ballen te schieten die gevaarlijk achter de Feanse verdediging terecht kwamen. Een aantal mogelijkheden voor VV Heerenveen konden al snel genoteerd worden, al had de jongste basis 11 van dit seizoen (19,2 jaar) moeite om de kansen te verzilveren. De snelheid voorin van de buitenspelers is vaak een wapen, maar ook een hindernis omdat ploeggenoten soms niet snel genoeg aan kunnen sluiten. Hierdoor gingen veel kansen verloren.

En zoals gebruikelijk in de voetballerij is het zo dat als de ene ploeg veel kansen niet benut de bal aan de andere kant wel in het net valt. In de 38e minuut is het GRC die gebruik maakt van een moment van onoplettendheid van de Heerenveense Goalie waardoor Railey Seraus de bal in de goal kan werken. Vlak voor rust lijkt GRC nog goede zaken te gaan doen. Een aanvaller struikelt over het uitgestoken been van verdediger Jan Hielkema waarna scheidsrechter Peter van Veen gedecideerd naar de stip wijst. Keeper Winand Quartel weet echter de inzet te keren. Met een katachtige reflex werkt hij de bal uit de hoek. We gaan rusten met een 0-1 stand.

Na de thee zien de toeschouwers een ontketend VV Heerenveen. Direct wordt de achtervolging ingezet. Het tempo is mede door de wind hoog en al vrij snel is er de eerste kans op de gelijkmaker voor VV Heerenveen. De inzet van gelegenheidsspits Vigo Tabak is nog een oefenschot, de keeper van GRC kan redding brengen.

Vlak daarna in de 60e minuut is het wel raak. Een pass vanuit het middenveld van VV Heerenveen brengt Tim Strandstra in de gelegenheid om een uitstekende voorzet af te leveren. De 1e inzet wordt nog gekeerd, maar een attente Bram Duijker kan de gelijkmaker binnenschieten. Tien minuten later is het weer raak. Na wederom een aanval over de rechterflank is het de snelle Strandstra die een panklare voorzet aflevert maar de Groningse keeper weet de hand erachter te krijgen waardoor hij een intikker lijkt te voorkomen. Dit keer is het Vigo Tabak die in 2e instantie raak schiet.

De pret is echter maar van korte duur. In de 75e minuut is het Rik Slomp die gebruik maakt van slap verdedigen aan Heerenveense kant. De bal valt voor zijn voet en hij schiet snoeihard binnen. Deze 2-2 is tevens de eindstand van deze zeer vermakelijke wedstrijd!

Trainer Van de Kamp was na de wedstrijd lovend over zijn ploeg: ‘Vanmiddag een heerlijke pot voetbal gezien tussen 2 voetballende ploegen met een prima arbitrage! Van onze kant een fantastisch 1e uur, maar helaas niet erg gelukkig’.

VV Heerenveen website en GRC Groningen

Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 14 uur geleden
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 16 uur geleden
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00