vv Heerenveen haalt uit tegen SC Stadspark

De nummer 8 en 11 van de competitie op dit moment. Beide teams hebben uit de laatste drie wedstijden amper punten behaald. Sc Stadspark zelfs helemaal géén. In vorm kun je beide teams niet echt noemen. Sc Stadspark heeft de punten hard nodig om niet in degradatienood te komen. Vv Heerenveen staat in de middenmoot en kan met een overwinning een paar plaatsen stijgen. Dus beide ploegen snakken naar een overwinning.

Op een stormachtig SKW is in de 6e minuut de eerste kans voor de goal van sc Stadspark na een afgeslagen aanval. Een volgende kans is al in de 8e minuut na goeie diepe bal op Strandstra, maar die weet niet af te ronden. De rebound die volgt wordt hard voor het doel van de Groningers langs geschoten. Het duurt tot de 15e minuut voordat er voor het eerst gevaar is voor het Heerenveense doel. Een vrije trap van sc Stadspark wordt gekeerd door de verdediging, het schot wat in 2e instantie volgt gaat naast. In de 20e minuut is het de oplettende Heerenveense middenvelder Koning die met een diepe bal op Strandstra laatstgenoemde oog in oog met de uitkomende keeper van sc Stadspark zet waarna hij koel binnentikt:1-0. In de 28e minuut is het Strandstra die bijna opnieuw scoort nadat hij van meer dan 30 meter met een boogbal over de keeper probeert te stiften. De Groningse keeper weet met een uiterste inspanning de bal aan te tikken en de inzet te keren.

Een minuut later is het de echte eerste kans voor sc Stadspark. De bal valt door miscommunicatie in de Feanse verdediging voor de voeten van de spits van Stadspark, echter weet Quartel te redden met een uitgestoken been. Er gaat een periode voorbij waarin beide ploegen op zoek zijn naar hun beste spel wat gezien de omstandigheden lastig blijkt. In de laatste minuten van de 1e helft krijgen beide ploegen nog kansen. In de 45e minuut wordt het door knullig uitverdedigen van Heerenveen gelijk. Stefan Lukic van Stadspark twijfelt niet en schiet dit buitenkansje binnen, we gaan rusten met een gelijke stand :1-1.

Na de thee geeft sc Stadspark vol gas om de voorsprong te pakken. Dit resulteert echter nog niet direct in kansen. Vv Heerenveen daarentegen wordt in de 51e minuut wel gevaarlijk. Strandstra wordt diep gestuurd middels een bekeken bal van de Feanse middenvelder Eerden. Strandstra rond uitstekend af. De stand is weer in het voordeel van vv Heerenveen, 2-1.

Niet veel later is er een goede onderschepping van Tabak, waarna hij Strandstra diep stuurt. Deze laatste is niet zelfzuchtig en legt de bal weer terug op Tabak en die schiet hard in. Hij raakt hierbij echter de keeper hard in het gezicht, de bal komt voor de voeten van De Vries die de bal binnenschiet. De goal wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk kan de keeper van sc Stadspark niet verder en zijn plek wordt ingenomen door veldspeler Martijn Vos.

Niet lang daarna is het vv Heerenveen dat in de 68e minuut alsnog de 3-1 kan aantekenen. Spits De Vries stuurt Strandstra weg in de diepte en die laatste schiet zakelijk binnen. Net als in de 1e helft is er ook in de 2e helft een onrustige fase met veel balverlies aan beide kanten. Het zal de wind wel zijn.

Dan is er uit het niets bijna de aansluitingstreffer van Stadspark. De Heerenveense keeper Quartel neemt te lang de tijd tijdens het uitverdedigen en schiet daarbij tegen de spits van Stadspark aan, waardoor de bal bijna in de goal belandt. Vv Heerenveen komt met de schrik vrij. In de tegenaanval is het Tabak die de bal gelukkig mee krijgt en schiet zijn langverwachte treffer binnen nadat hij maanden droogstond. De 4-1 staat op het scorebord en de wedstrijd lijkt gespeeld. In de laatste minuut wordt de score door vv Heerenveen verder uitgebouwd. Tabak maakt z’n 2e doelpunt van de middag dit keer op aangeven van Strandstra, waarmee de eindstand op 5-1 gezet wordt. Volgens Trainer Van de Kamp was het dankzij de wind geen hoogstaande wedstrijd. “Zowel Stadspark als wij wilden zich revancheren tov de vorige wedstijd. Hetgeen ons gelukt is met 5-1 winst’.

Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 7 uur geleden
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 10 uur geleden
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00