Wandelen over de ketlikerheide op zoek naar bloeiende kraaiheide | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Heerenveen en omstreken
zondag 24 januari, 2021 09:39
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto Archief/It Fryske Gea
Foto Archief/It Fryske Gea

Wandelen over de ketlikerheide op zoek naar bloeiende kraaiheide

Katlijk - De Ketlikerheide, vlakbij Heerenveen, is een heideterrein met opvallend veel verschil in hoogte. Wandel langs vennetjes, door bos, over heidevelden en langs een dassenburcht. Ideaal om van de natuur te genieten tijdens een mooie wandeling onder leiding van een gids van It Fryske Gea op zondag 23 februari van 10.00-12.00 uur.


Onze gids wijst je ook graag op de sporen van de das en ander wild. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (t/m 12 jaar € 2,- p.p.)

Dassen, damherten en glooiende heidevelden
De Ketlikerheide is een paar jaar geleden groots aangepakt. De heide is deels geplagd en zo langzamerhand zien we duidelijk welke planten en dieren hier van profiteren. We wandelen over het heideveld en door de bossen. Onderweg laat de gids sporen van de das en ander wild zien. Het gebied herbergt ook een groot scala aan planten en paddenstoelen. Dit onbekende stukje natuur vind je onder de rook van Heerenveen en is zeker de moeite waard. Aanschouw het uitzicht over de glooiende heide en beleef de mysterieuze stilte in de dennenbossen.

Agenda:
Excursie: Wandelen over de Ketlikerheide op zoek naar de bloeiende kraaiheide
Datum: zondag 23 februari van 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Katlijk (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas gratis, niet-leden
betalen €4,-- (t/m 12 jaar € 2,- p.p.)
Opgave: uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten
of 0511-53 96 18

 

Meer berichten