Afbeelding

Trainster José van der Veen houdt van turnen en van show

Algemeen

Twee dagen vol acrobatiek, turnen, trampolinespringen, theater en muziek vanuit vijf werelddelen samengebracht in de tot theater omgetoverde turnhal van Sportstad Heerenveen. Dat was 'It's a kind of Christmas – Around the world'. José van der Veen van de organiserende stichting GyMusic Productions kijkt er met veel genoegen op terug. Het was hectisch, maar geweldig.

Op de website en op de Facebookpagina van stichting GyMusic Productions kun je mooie filmpjes en foto's van het spektakel terugvinden. Na de edities van 2017 en 2018 was er in 2019 ook weer volop mooie kleding, choreografie, professionele muzikanten en topsporters.

José van der Veen is trainster bij Topsport Noord in Sportstad Heerenveen en bij WIK-FTC in Heerenveen met (aanstormende) 'subtopturners'. "Eigenlijk had ik het rustiger aan zullen doen want daarom was ik gestopt bij de nationale turnbond waar ik vijf jaar trainer ben geweest", aldus de geboren Burgumse. Van rustig aan doen was geen sprake, want de megashow was hectisch dus er moest veel worden geregeld.

Brigitte van den Bergh, Kirsten Kapetein en dirigent Hendrik de Boer zijn de andere drie organisatoren. In de show werden kerstklanken uit Afrika, Azië, Latijns Amerika en Australië gecombineerd met performances van Friese talenten van Topsport Noord, WIK-FTC, Adonis Sportacrobatiek, Demoteam BCD, Acro Academy, Trampoline School Heerenveen, Van der Lei Showproducties, OBQ Leeuwarden en topsportturners Naomi Visser, Vera van Pol en Rick Jacobs en trampolinespringers Bram Marskamp en Daan Bergsma.

Straks optreden in Borne
Op 25 januari treden de artiesten van GyMusic op bij de sportverkiezingen van de gemeente Borne. Ze treden af en toe af, op verschillende locaties en gebeurtenissen. José zou dat wel vaker willen, want deze shows regelen geeft voldoening.

Het zijn ook gewoon mooie shows waar zowel de spelers/sporters als de toeschouwers blij van worden, van turnen en acrobatiek en muziek in een mooie vormgeving. Als turntrainster heeft de 42-jarige José het al druk genoeg. Ze heeft dertig trainingsuren per week, voor Topsport Noord en voor WIK-FTC en daar vallen voorbereidingen en wedstrijdbegeleiding buiten.

Tussendoor is ze voor de Turnbond mee geweest naar het wereldkampioenschap dit jaar en naar het Europees kampioenschap in 2018. "Dat is geweldig om mee te maken. Bij het WK in Stuttgart werden we zesde bij de kwalificatie en achtste in de teamfinale. Bij het EK in Glasgow werden we derde in de teamfinale. Dat is in een mondiale grote sport als turnen echt een topprestatie."

"Het was ook mooi om te zien dat meisjes die ik vroeger in Jong Oranje trainde nu op dit niveau turnden. Het is geweldig, mensen begeleiden naar het niveau dat ze nastreven. Het lukt niet altijd, maar wanneer het wel lukt geeft dat ontzettend veel voldoening."

Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 6 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 16 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00