zaterdag 8 augustus, 2020 05:40
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Prof en amateur komen elkaar tegen bij Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen

OUDEHASKE - Passie voor de sport, dat hebben ze wel bij Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen. Topsporters en amateurs komen elkaar tegen in de winkel in Oudehaske, waar het team van Haico Bouma voor ze klaar staat met professionele service. Ze weten alles van het waar dat ze verkopen, zelf zijn ze immers ook fanatieke sporters.  

Haico Bouma, de eigenaar van Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen, is zelf ook een fanatieke schaatser. Op die manier is het balletje gaan rollen. Bijna 25 jaar terug zocht een kennis van hem, een verkoper van fietsen in Wolvega, iemand om een pand mee te delen. Haico dacht dat het wel iets voor hem was. “Ik schaatste en skeelerde al een tijd op topsportniveau en het leek mij fantastisch om deze passie door te geven aan anderen.”

Zo begon zijn avontuur als ondernemer. De eerste jaren had Haico geluk: “In ‘96 en ‘97 hadden we strenge winters met natuurijs. ‘97 herinnert iedereen zich nog, het jaar van de laatste elfstedentocht. Die strenge winters gaven hem net het zetje dat je als beginnend ondernemer ook nodig hebt. 

Plannen voor uitbreiding kwamen in Wolvega niet van de grond. In Oudehaske deed zich die kans wel voor. In 2008 vertrok Haico daarom met zijn team naar Oudehaske. Het nieuwe pand bood meer ruimte om de verkoop van schaatsen en skeelers te combineren met de verkoop van racefietsen en mountainbikes. Een mooie combinatie, want de meeste schaatsers gebruiken een fiets als trainingsmiddel. In de zomer zitten ze uren op de fiets om fit te blijven voor het schaatsseizoen in de winter. “We begonnen daarom met de goedkopere modellen, want de fiets was voor onze kopers geen hoofdmoot.” Tegenwoordig zijn het zeker niet alleen meer fietsende schaatsers die wij in de winkel krijgen. 

Wielrennen en MTB’en wordt steeds populairder en veel mensen willen investeren in goed materiaal. Bij Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen zien ze ook de populariteit stijgen: “Er ligt steeds meer nadruk op gezond leven en we willen ook minder in de auto zitten. Veel klanten van ons gebruiken hun racefiets echt voor woon-werkverkeer en ze worden door hun baas hierin gestimuleerd.”

Het team van Haico Bouma is professioneel en vakkundig. Allemaal zijn ze zelf enthousiast over de sport. “Bij ons in de winkel is iedereen welkom,” vertelt Haico.   “De profs uit Thialf en de amateur die voor een paar rondjes op natuurijs een goed paar noren wil aanschaffen. Dat vind ik zo mooi aan onze winkel. Wij kunnen iedereen helpen, of je nou de beste bent of net begint.”

Natuurijs… Dat is iets waar ze bij Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen al een aantal jaren heimelijk naar uitkijken. “Natuurlijk is het mooi voor ons bedrijf, maar eigenlijk zou het voor iedereen prachtig zijn. Schaatsen in de buitenlucht, op de meren, sloten en rivieren van Friesland, iets mooiers bestaat er eigenlijk niet,” aldus Haico.

Binnenkort organiseert Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen weer een kerstshow. Hier showen ze de nieuwste fietsmodellen voor het jaar 2020 en gaat de overjarige collectie  in de aanbieding. Daarnaast zijn ze onlangs dealer geworden van het fietsmerk Specialized. Ook deze fietsen worden tijdens de show gepresenteerd. Iedereen is welkom voor een oliebol en sportieve inspiratie. 

Haico Bouma Schaatsen, Skeelers & Fietsen is een plek waar het beste materiaal, een goede service en vakkundig personeel samenkomen. Bij hen kun je terecht, of je nu prof bent, prof wilt worden of gewoon leuk wilt schaatsen, skeeleren of fietsen. 

Hasker Utgongen 7
8465 SJ Oudehaske
Tel: 0513 - 677234
www.haicobouma.nl


 

Meer berichten