zaterdag 8 augustus, 2020 05:40
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Bart Schoppers | Notmune Fotografie, It Fryske Gea

Winterwandeling door het gebied van damherten vlakbij katlijk

Katlijk – Zin in een mooie tocht door een oud bosrijk cultuurlandschap? In Ketliker Skar, vlakbij Heerenveen, organiseren wij een winterwandeling! Een grote kans dat je de damherten tegenkomt die grazen in dit gebied. Op zaterdag 4 januari organiseert It Fryske Gea van 09.00 tot 11.00 uur een avondwandeling door het Ketliker Skar. Interesse?

Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/volop-winterplezier-bij-it-fryske-gea of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Over de statige lanen en mooie bospaden neemt onze natuurgids je mee het gebied in. Onderweg krijg je informatie over de historie van het gebied en het ontstaan in de laatste ijstijd via de adelijke familie Bieruma-Oosting. Maar ook vertelt onze gids je over de bewoners van het Ketliker Skar, zoals de das, damherten, maar ook goudhaantjes en spechten.

Het Ketliker Skar een prachtig cultuurbos, waarin de sporen van de vroegere houtproductie nog terug zijn te vinden in de lange rechte lanen. Kortom zeker een bezoekje waard!

Agenda:
Excursie: Winterwandeling door het gebied van damherten vlakbij Katlijk
Datum: zaterdag 4 januari van 09.00 – 11.00 uur
Locatie: Katlijk (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-)
Opgave: uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/volop-winterplezier-bij-it-fryske-gea of 0511- 53 96 18.

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden.

Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl

Meer berichten