woensdag 12 augustus, 2020 12:11
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Voorvertoning spektakelfilm Grutte Pier

Filmmaker Steven de Jong heeft zijn 'teaser' online gezet over het langjarige filmproject over de het bijzondere leven van de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier. Het spannende voorproefje is te vinden op Youtube.

Vandaag is ook bekend geworden dat de hoofdrolspeler een man van 2.10 meter groot is, met schoenmaat 53, genaamd Milan van Weelden uit Zoetermeer. Steven de Jong leert hem de zinnen in goed Fries uit te spreken. De film wordt over een periode van een jaar of zeven gemaakt, het spannende leven van vrijheidstrijder Pier wordt bekeken vanuit de ogen van een nu vierjarige jongen.

Kijk in onze krant
Meer over de bijzondere film en over Steven de Jong lees je vanaf morgen in de papieren kranten van Rondom Sneek, Rondom Drachten, Rondom Heerenveen en Rondom Stellingwerven. Die kranten komen ook online, op www.rondomvandaag.nl.

Ook nieuwe Kameleon film
Steven vertelt in het paginagrote artikel over deze bijzondere film waarin onder andere Elske de Wall meespeelt, Syb van der Ploeg, Cas Jansen en Bram van der Vlugt. Ook komt het nieuws van de nieuwste Kameleonfilm voorbij, die volgend jaar aan zit te komen. Én Steven vertelt over zichzelf. Mis het niet!

Meer berichten