zaterdag 8 augustus, 2020 04:58
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto:

Hoe bereidt een restaurant zich voor op kerst?

Kerst staat voor de deur, maar veel horeca-gelegenheden zijn er al maanden mee bezig. Steeds meer mensen vieren kerst in een restaurant en al vanaf eind oktober en begin november stromen de reserveringen al binnen. Ook de Lachende Koe in Heerenveen is al maanden druk bezig met de kerst. Wij vroegen Marieke, bedrijfsleider van de Lachende Koe Heerenveen hoe zij zich op kerst voorbereiden.

"De kerstvoorbereidingen zijn al in volle gang en rond oktober is dit begonnen. Toen kwamen de eerste reserveringen al binnen voor de kerst. Ondertussen word op het kantoor gebrainstormd over de kerstmenu kaart. Rond oktober leggen wij flyers op de tafels in het restaurant, zodat de gasten die bij ons dineren van onze kerstbrunch en diner afweten. De dag na sinterklaas is alles hier in de kerstsferen gebracht, kerstboom beneden en boven, lampjes door het hele restaurant en overal gezellig de kaarsjes op de tafels."

"Tijdens de kerstdagen hebben wij een speciale kerstkaart met gerechten die precies bij de kersttijd passen (denkend aan; wildstoof, wild-zwijn haas en Rib-Eye). Ook hebben wij beide kerstdagen een heerlijke brunch met ruime keuze uit allemaal lekkernijen. Wat wij extra inkopen voor de kerst zijn gerechten die wij normaal niet op de kaart hebben en alles voor onze heerlijke brunch tijdens de kerstdagen. Dit is voor beide dagen voor ruim 200 man per dag alleen al aan brunch! Dit zijn salades, broodjes, petit fours en allemaal andere lekkernijen. Natuurlijk zal er ook extra worden ingekocht voor het diner, per dag hebben wij al over de 250 man op reservering. Voor iedereen zal er genoeg op voorraad moeten zijn. Vooral kerst gerelateerde gerechten mogen niet ontbreken, zoals ; bospaddenstoelensoep, wildpaté, lauwwarm geitenkaasje, kerstkip en roodbaarsfilét. Natuurlijk mag het stukje liefde ook niet ontbreken haha!"

"Ik zorg ervoor dat wij een duidelijk overzicht hebben van alle reserveringen die wij krijgen met de kerst, zodat iedereen die binnen komt een tafel heeft. Iedere werknemer heeft 1 duidelijke taak voor de avond, zodat daar ook geen miscommunicatie kan ontstaan. Wij hebben tijdens het diner barmedewerkers, dranklopers, paslopers (mensen die het eten wegbrengen) en wijklopers (mensen die de gasten bedienden aan tafel). Hiermee hoop ik dat wij iedereen een hele fijne kerst kunnen bezorgen. We hebben een gemotiveerd team staan, die alle gasten een fijne kerst willen bezorgen!"

"Al ons restaurant personeel viert de kerst bij ons, beide dagen hebben wij het heel erg druk, daardoor zal iedereen beide dagen moeten werken. Het zijn lange drukke dagen, maar omdat ook het personeel samen met elkaar is, vieren we het gezellig met al onze gasten mee. Na de tijd drinken we een borrel met zijn allen, en nemen we een lekker hapje om deze feestelijke dagen af te sluiten.Kerst betekend voor mij een drukke periode van werken, maar ook veel gezelligheid en warmte. Kerst vier ik met al het personeel van De Lachende Koe Heerenveen. Ik hoop ook dat al onze gasten dit zullen ervaren. Wij staan met een super team 2 dagen voor heel veel mensen klaar om iedereen fijne kerstdagen te bezorgen."

Meer berichten