zondag 20 september, 2020 09:59
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Galerie Autrevue heeft op 1 december de expositie Warme Winter geopend

HEERENVEEN – Galerie Autrevue, Woudsterweg 4 opende op zondag 1 december tussen 14-18 uur de nieuwe expositie Warme Winter. De galerie is compleet in wintersfeer gebracht. De kunstenaars/eigenaars tonen de schilderijen in een bijzondere setting. Ze vertellen d.m.v. installaties het verhaal van het veranderende klimaat, een actueel thema!

De schilderijen blijven het belangrijkst, maar vanzelfsprekend word je door de omgeving beïnvloed bij het kijken ernaar. Er is een hangstoel met witte wintervacht, waarin je zittend kunt ronddraaien om de schilderijen te ervaren. Terwijl om je heen de sneeuwvlokken "dwarrelen" en de schilderijen juist een warme toon hebben, waardoor je even kunt wegdromen in een surrealistisch landschap. De schilderijen roepen het gevoel van de warme winter op in deze ruimtelijke opstelling.

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende werelden. Daarom is de galerie nu voor de helft te bezichtigen. Achter de schermen werken we door.

De surrealistische werken van Randolph Algera, de realistische van portrettiste Gabriëlle Westra, de decoratieve kunst van Pascal Amblard (FR), de sfeervolle landschappen van Marein Konijn, de hemelse wolkenluchten van Andy Eccleshall (USA) zijn van dichtbij te bewonderen. Een tentoonstelling van 100 m2 waar kunst en actualiteit elkaar tegen komen. Laat u verrassen door zoveel kunst in deze voor Nederland bijzondere manier van presenteren. Het gebeurt allemaal in Heerenveen, 'n gouden plak!

Bij de ingang zal een minikerstmarkt zijn, waar u spullen kunt kopen voor de kerstsfeer bij u thuis. Een glaasje glühwein is verkrijgbaar, ook zijn er lekkere hapjes. De toegang is vrij. De tentoonstelling met de installatiekunst zal nog tot maart 2020 duren, met steeds wisselende schilderijen.

Meer berichten