dinsdag 22 september, 2020 10:32
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Doelpuntenmaker Thymo de Vries
Doelpuntenmaker Thymo de Vries (Foto: Marco Eerden)

Wedstrijdverslag vv Hoogezand1 - vv Heerenveen1

HEERENVEEN - Een potje achter de feiten aan. In de vooraankondiging van deze wedstrijd stond het volgende: zondag 1 december speelt vv Heerenveen een uitwedstrijd in en tegen vv Hoogezand. De promovendus van vorig seizoen die het verrassend goed doet dit seizoen. Zij staan op dit moment 2e terwijl vv Heerenveen 2 plekken is gedaald naar de 4e plaats. De eerste 6 ploegen zitten echter heel dicht bij elkaar (verschil tussen nr. 1 en 6 is 5 punten). Het beloofde een spannende pot te worden!

Van onze verslaggevers…

Van een spannende pot was afgelopen zondag gedurende de gehele wedstrijd echter niet echt sprake. VV Heerenveen deed zichzelf te kort, voetballend kan deze ploeg zich meten met elke ploeg in de competitie. Echter in deze wedstrijd liep de ploeg van trainer Gerard van de Kamp achter de feiten aan.

Het is in de 2e minuut al raak. Wat begon als rustig uitverdedigen, werd knullig balverlies en de spits van VV Hoogezand Heine Uuldriks wist daar wel raad mee. Hij slalomde om onze keeper Quartel heen en schoot beheerst binnen: 0-1. Dus moest vv Heerenveen weer in de achtervolging, zoals vaker dit seizoen. Zoekend naar een opening in de hechte defensie van de ploeg uit Hoogezand.

In de 11e minuut kon vv Heerenveen de stand gelukkig weer gelijk trekken. Een prima inspeelpass van Bram Voskuilen komt bij Thymo de Vries en hij omspeelt 2 verdedigers en schiet in de hoek. De keeper toucheert nog wel de bal, maar de 1-1 was een feit. Dat het niet makkelijk zou worden bleek wel uit de stevige duels die werden uitgevochten. VV Hoogezand ging er stevig in wat Evan Visser al in de 24e minuut een blessure opleverde waardoor hij niet verder kon spelen. Een vroege wissel was het gevolg. Achter de feiten aan lopen is genoemd aan het begin van dit verslag. Vv Heerenveen kan niet echt een vuist maken en vv Hoogezand wacht rustig op een volgende kans. Vlak voor rust kan VV Hoogezand profiteren van een kort moment van onoplettendheid in de defensie van de Feansters. Na een afgeslagen aanval van vv Heerenveen komt vv Hoogezand wat gelukkig in balbezit op het middenveld. Na een steekbal komt Heine Uuldriks wederom oog in oog met Winand Quartel, echter schiet hij de bal op de paal. De bal valt terug in de 16 en Jimmy Anakotta schiet de bal in 2 pogingen in de touwen. Het is 2-1 en dit is tevens de ruststand.

Na de thee, warme choco of Beerenburg, want het is fris in Hoogezand neemt de ploeg uit Heerenveen gelijk het initiatief, op zoek naar de gelijkmaker. Vv Hoogezand is echter een degelijke ploeg die de defensie en middenveld gesloten houdt. Vv Heerenveen kan niet echt makkelijk combineren om kansen te creëren. Thymo de Vries krijgt in de 48e minuut wel een goede kans om te schieten, maar zijn schot wordt ternauwernood geblokt door de Hoogezandse defensie.

Het vervolg van de 2e helft is het beeld min of meer hetzelfde. Vv Heerenveen probeert aan te vallen waarbij de bal wellicht iets te langzaam rond gespeeld wordt zodat écht uitgespeelde kansen uitblijven. In de 86e minuut vergroot vv Hoogezand de voorsprong. Mart Bloeming schiet de bal op de goal: 3-1.

Vlak daarna is het in de 88e minuut weer raak voor vv Hoogezand, doelpuntenmaker is Justin Slor.

In de 90e minuut kan Thymo de Vries de pijn nog wat verzachten door, na goed doorgaan van Robin de Boer, vanuit de rebound de 4-2 binnen te schieten.

De woorden van de trainer van vv Heerenveen Gerard van de Kamp waren veelzeggend: 'Fouten helpen om beter te worden. Voetbal is een spel van fouten en vandaag zijn we beter geworden'.

Uiteraard bedanken we de meegereisde trouwe supporters voor hun aanwezigheid!

Komende zaterdag 7 december spelen we thuis tegen GAVC uit Grou. Om 19.30 uur trappen we af op Sportpark Skoatterwâld dus wees erbij!

Opstelling VV Hoogezand

Teun Hoekstra, Robert Hamming, Gerwin Bodewes (Lennon Schoobaar 22', Dennis Thoma 46') Junior Vos, Justin Slor, Peter van Son, Sebastiaan Wollinga, Jimmy Annakotta (Arnold Slagter 78') Mart Bloeming, Patrick Johannes jr., Hein Uuldriks, Teun Hoekstra

(Sven Bakker, Jamerson Sambre)

Opstelling vv Heerenveen:

Winand Quartel, Soeren Grigoryan, Giovanni Aronds, Tim Strandstra (Bram Duijker 60'), Mustafa Ibis (Jan Hielkema 79') Thymo de Vries, Leon van der Werff, Robin de Boer, Evan Visser (Siete van den Berg 24') Jasper Brouwer, Bram Voskuilen

(Allard Iedema, Tristan van der Valk)

Meer berichten