Afbeelding

Op 14 en 15 december is Lemmer omgetoverd tot Dickens Dorp

Algemeen

Op 14 en 15 december 2019 gaat Lemmer terug in de tijd van Dickens. Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens kom je tijdens dit sfeervolle winterfestijn terecht in een wereld vol bijzondere personages. Je ontmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer van eind achttienhonderd.

Naast de bijna 500 vrijwilligers, acteurs en figuranten die je meenemen in de oude tijd, is er volop muziek te horen; koren zingen Christmas Carols, kinderen spelen musical, zeelieden zingen shanty en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swing je mee met de muzikanten. Op verschillende plekken zijn straattheaters en optredens te zien. Breng ook een bezoekje aan het sprookjesbos. De sfeervolle winterfair en de diverse locaties voor een hapje of een drankje zorgen ervoor dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt om de magische sfeer in hartje Lemmer te beleven.

Lemmer komt op stoom
Lemmer wordt deze dagen in de greep gehouden door de komst van de nieuwe stoomtram. Het is al dagen onrustig in de straten van het oude vissersdorp Lemmer! Een kleine groep behoudende inwoners is faliekant tegen de komst van de nieuwe stoomtram. De voorstanders zien vooral de voordelen zoals veel nieuwe mensen die naar Lemmer komen. Om de onrust in het dorp tijdig de kop in te drukken, zou burgemeester van Kallenbach de hulp van het leger hebben ingeroepen. Al met al zijn de inwoners van het Lemmer aan het einde van de negentiende eeuw lekker op dreef, of moeten we zeggen; ‘op stoom’? Neem plaats in de nieuwe stoomtram en kom kijken hoe dit verhaal afloopt.

Tickets
Tickets zijn online te koop op de website www.Lemsterdickensfestijn.nl en bij de voorverkooppunten. In de voorverkoop zijn de tickets €3.50 voor volwassenen, €1,75 voor kinderen 4-12 jaar en tot en met 3 jaar gratis. Aan de kassa zijn de tickets €4,00 voor volwassenen en voor kinderen 4-12 jaar €2,00.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 26 minuten geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 22 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00