vv Heerenveen - VKW, een duel met veel kansen en reddingen…

HEERENVEEN - Afgelopen zaterdag speelde VV Heerenveen de eerste avondwedstrijd van dit seizoen op sportpark Skoatterwâld. Dit keer was de tegenstander VKW uit Westerbork. Op papier een spannende wedstrijd, het onderlinge verschil bedroeg bij aanvang van de wedstrijd 'slechts' 4 punten, waarbij VKW 1 wedstrijd minder speelde. De Drentse ploeg uit Westerbork miste vorig seizoen op een haar na de promotie naar de Hoofdklasse. De selectie van trainer Gerard van de Kamp heeft te maken met veel blessures waardoor de trainer elk weekeind moet puzzelen om een basis elf op de mat te krijgen. Deze wedstrijd spelen zelfs drie O19 spelers in de basis en zitten er nog eens drie op de bank.

Al in de 1e minuut krijgen de mannen uit Heerenveen een waarschuwing dat het een boeiend avondje zou kunnen worden. VKW creëert al direct de 1e kans, maar gaat hier slordig mee om en de bal wordt door de nr 10 uit Westerbork naast geschoten. Niet lang daarna is er een kans voor vv Heerenveen waarbij de inzet van Giovanni Aronds via de paal naast de goal gaat.

Boeiende 1e helft
Wat volgt is een boeiende 1e helft waarin beide ploegen ruimschoots de kans krijgen op de openingstreffer, maar het lijkt de avond van de 'gemiste kansen en reddende keepers' te worden.

In het vervolg van de eerste helft is vv Heerenveen de betere ploeg. Het zorgt met goed combinatievoetbal dat er meerdere kansen komen. Deze worden echter door de verschillende aanvallers niet benut. Uiteraard krijgt ook VKW kansen, maar deze worden uiteindelijk niet benut. De eerste helft eindigt met dezelfde stand waarmee het is begonnen: 0-0.

Achtervolging
Na de thee voerde VKW met een iets andere opstelling de druk op het doel van vv Heerenveen op. Dit resulteerde in de 59e minuut in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een combinatie aan de rechterkant maakt dat aanvoerder Anjo Willemse namens VKW de 0-1 kan maken.

Vv Heerenveen kan weer in de achtervolging. Laat dit nu net de kwaliteit zijn van deze gedreven ploeg. Bram Duijker is niet veel later al dicht bij een gelijkmaker. Een eerste inzet van vv Heerenveen kan nog gekeerd worden door de keeper van VKW, in de rebound schiet Duijker de bal op de paal.

Kansen
Kansen volgen elkaar op, maar het duurt tot de 74e minuut voordat vv Heerenveen scoort. Een zware overtreding op Robin de Boer levert een vrije trap op net buiten het 16 metergebied van VKW. Tim Strandstra neemt plaats achter de bal en schiet via de muur de bal in het doel. De keeper van VKW is vanwege de van richting veranderde bal kansloos. De verdiende gelijkmaker is een feit: 1-1!

Niet veel later valt de 1-2 in de 82e minuut. Vanwege een niet helemaal goed opgestelde muur van vv Heerenveen krijgt Thijs Uineken de mogelijkheid om een vrije trap van net buiten de 16 meter, in de korte hoek binnen te schieten. De ploeg van Van de Kamp probeert in de laatste minuten van de wedstrijd op zoek te gaan naar een mogelijkheid om de aansluiting weer te vinden, maar deze komt echter niet.

De laatste échte mogelijkheid voor vv Heerenveen belandt via een slim wippertje van Robin de Boer op de lat boven de doelman van VKW. De gasten uit Westerbork krijgen in de laatste minuten zelfs nog kansen om via de counter de score te vergroten, maar kunnen deze kansen niet verzilveren. De eindstand met 1-2 is, na een boeiende wedstrijd die op een neer golfde, in het voordeel van VKW uitgevallen waarbij opvallend is dat 2 van de 3 doelpunten uit een spelhervatting kwamen.

Terwijl beide ploegen toch ruimschoots de kans hadden meer velddoelpunten te maken.

Volgens trainer Gerard van de Kamp heeft vv Heerenveen ondanks het verlies 'een goede wedstrijd afgeleverd gisteravond. Zoals we het wilden tegen een goed ingespeeld en ervaren VKW Westerbork, helaas niet met het gewenste resultaat. Veel goede dingen gezien waar we weer op verder gaan bouwen'. Kortom een vermakelijke zaterdagavond!

Opstelling vv Heerenveen:

Wynand Quartel, Yannick Eerden (Jasper Brouwer 38') Soeren Grigoryan, Giovanni Aronds, Tim Strandstra, Bram Duijker (Mustafa Ibis 70'), Thymo de Vries, Leon van der Werff, Siete van de Berg (Evan Visser 75'), Robin de Boer, Bram Voskuilen

(Victor de Roos, Tristan van der Valk)

Opstelling VKW:

Martijn Mulder, Robin Gerding, Robert Veen, Durk de Jong, Thijs Uineken, Werner Wijnolds (Sybren Kool 85'), Wouter Baardink, Jonas Nijland, Anjo Willems, Roy Hutter, Ynse Oosterhof

(Lars Andresen, Bart Bouwmeester, Frits Vermeulen, Wilfred Zeewuster)

Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 13 uur geleden
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 17 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00