De 3 doelpuntenmakers (vlnr): Robin de Boer, Thymo de Vries en Tim Strandstra

Ook als je een minder goede dag hebt is het belangrijk om de kansen te benutten

Sport

Zondag speelde vv Heerenveen de derby van het noorden tegen FVC uit Leeuwarden. Vanuit het verleden waren dit wedstrijden waarin het er heet aan toe kon gaan. FVC is de competitie met vallen en opstaan begonnen en staat bij aanvang van de wedstrijd op de 12e plek. Vv Heerenveen heeft een betere start en staat op de 2e plek.

Twee jeugdige teams die laten zien dat er genoeg talent in Friesland rond loopt.

De wedstrijd begon nogal mak..

In tegenstelling tot de vorige weken begon de wedstrijd nogal mak. VV Heerenveen probeerde wel te combineren, maar het tempo was te laag om echt gevaarlijk te worden.

Het leek erop dat FVC zich in eerste instantie had voorgenomen om niet te verliezen. Het wachtte rustig af en probeerde door een diepe bal of snelle counter de Heerenveense defensie te verrassen. Toch is het aanvallende middenvelder Thymo de Vries die in de 3e minuut namens vv Heerenveen een kans krijgt om de score te openen, maar tegen een verdediger van FVC aan schiet. Later komt Vigo Tabak in de gelegenheid om alleen op de goal af te gaan van FVC. Hij schiet recht op de keeper, maar die kan de situatie redden. In de 38e minuut was het Robin de Boer die gehaakt werd op de achterlijn in de 16. De pingel die volgt wordt door Thymo de Vries zakelijk binnengeschoten. Even later is het nog FVC dat kans maakt op de gelijkmaker, maar het schot van Mansaray wordt gesmoord en Quartel kan de bal oprapen. In de laatste minuut van de 1e helft is het Thymo de Vries die met een omhaal probeert te scoren. Keeper De Ron kon ternauwernood redden. Rust: 1-0.

In de tweede helft legden beide ploegen iets meer energie in de wedstrijd. FVC gaat op zoek naar de gelijkmaker, terwijl vv Heerenveen de score wil uitbouwen. Die kans kwam er voor vv Heerenveen snel. In de 51e minuut is het verdediger Wiebenga die mis zit. Vigo Tabak kan profiteren en vervolgens Tim Strandstra bedienen. Die schiet de bal hard in de rechter bovenhoek, de 2-0 is een feit! In de 76e minuut gooit vv Heerenveen de wedstrijd definitief in het slot. Goed uitverdedigen door verdediger Jan Hielkema met een diepe bal op de Feanse rechtsbuiten levert een grote kans op. Gelegenheidsspits Leon van der Werff krijgt de bal aangespeeld, kaatst 'm terug naar Robin de Boer die vervolgens hard in de goal schiet, de 3-0 staat op het scorebord. Dit is tevens de eindstand.

Volgens trainer Van de Kamp is het een belangrijke ontwikkeling van zijn nog jonge ploeg om ook te winnen als je niet goed gespeeld hebt.

Met deze winst blijft vv Heerenveen in het spoor van SWZ Boso Sneek en behoud het de 2e plek.

Komende zondag 3 november staat er een uitwedstijd tegen vv Roden om 14:00 uur op het programma.

Vv Roden heeft afgelopen zondag een behoorlijk 'pak rammel' gehad door 7-1 te verliezen van SWZ Boso Sneek, dus zal getergd zijn om eerherstel te behalen tegen vv Heerenveen.

Het beloofd een interessant duel te worden.

Opstelling vv Heerenveen

Winand Quartel, Tim Strandstra (Jan Hielkema 56'), Robin de Boer, Vigo Tabak (Bram Duijker 88'),  Soeren Grigoryan, Leon van der Werf, Sander Koning, Giovanni Aronds, Jasper Brouwer (Mustafa Ibis 67'), Thymo de Vries, Bram Voskuilen

(Evan Visser, Tristan van der Valk)

Opstelling FVC

Levi de Ron, Jildert Boekema, Nils Sjoerdsma, Robin Hollander, Xander ten Cate, Karst Wouda, Mohamed Mansaray, Jan Terpstra, Jesse Wijbenga (Martijn van Hijum 63'), Fransisco de Boer, Mick Reitsma

(Emiel Wijbenga, Kevin Kingma)

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 17 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 23 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00