Doelpuntenmaker Bram Voskuilen
Doelpuntenmaker Bram Voskuilen Foto: Marco Eerden

VV Heerenveen beschikt óók over de kwaliteit een overwinning over de streep te trekken

Algemeen

HEERENVEEN - Zondag speelde vv Heerenveen uit bij sc Stadspark in Groningen. Na de laatste verrassende, maar terechte overwinning op WVV was het de vraag of de ploeg van Gerard van de Kamp de goede lijn door kon trekken. Was deze overwinning toevallig of is er daadwerkelijk iets moois in de maak. In de wedstrijd tegen sc Stadspark kon de ploeg uit Heerenveen laten zien wat ze waard zijn. Sc Stadspark was na het verlies vorig week tegen Nordster op zoek naar eerherstel.

Vanaf de eerste minuut was het direct duidelijk dat dit een voetbalgevecht zou worden om de punten. Sc Stadspark kwam sterk uit de startblokken en ging vol voor de aanval. Met lange ballen op de spitsen bestookten ze al snel het Heerenveense doel. Met enorm veel power vlogen ze de duels in, wat af en toe tot hachelijke situaties leidde. Het goed voetballende vv Heerenveen probeerde rustig onder de druk uit te combineren, maar dat lukte niet altijd. Na balverlies op het middenveld, was het dan ook snel raak. Met een geweldige boogbal vanaf de middenlijn die over keeper Quartel heen ging, opende Cedwin Tel in de 11e minuut de score namens sc Stadspark 1-0.

Een helder doel voor ogen
Ook vv Heerenveen kreeg een aantal mogelijkheden in de eerste helft. Hierbij hield de Groningse keeper Schilstra voorlopig zijn doel schoon ondanks kansen van Robin de Boer en Vigo Tabak. Er wordt vv Heerenveen zelfs een 100% strafschop onthouden als De Boer wordt vastgehouden in de 16 meter van sc Stadspark. In de 19e minuut kopt Bram Voskuilen uit een corner de verdiende gelijkmaker binnen als de verdediging van sc Stadspark even niet oplet, 1-1-. Wederom wordt helder dat deze ploeg zichzelf elke week een doel stelt en stoïcijns doorgaat met verzorgd voetbal waarbij het vanzelf kansen krijgt. Zo ook in de 38e minuut wanneer Thymo de Vries vrij voor de keeper kwam, maar wordtneergehaald door een verdediger van sc Stadspark. De bal ging op de stip. De Vries neemt zelf plaats achter de bal, de keeper ging naar de verkeerde hoek en de 1-2 iseen feit. Overigens is dit de eerste keer dit seizoen dat vv Heerenveen een voorsprong neemt in een competitieduel. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Hands voor vv Heerenveen
Sc Stadspark kwam zo mogelijk nog fanatieker uit de kleedkamer en wilde direct op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde bij de volgende corner van sc Stadspark gelijk hachelijke situaties op voor de goal van vv Heerenveen. Even leek de bal weggewerkt te worden, maar er schijnt hands gemaakt te zijn in de 16 meter door een speler van vv Heerenveen. Na protest van sc Stadspark overlegde de scheidsrechter met zijn assistent en wees vervolgens gedecideerd naar de stip. Aanvoerder van sc Stadspark Michel Boonstra schoot, keeper Quartel toucheerde de bal, maar het schot is te hard en het gevolg is: 2-2.

vv Heerenveen is een goed voetballende ploeg
Zoals eerder genoemd is vv Heerenveen een goed voetballende ploeg die doorgaat met combineren, op zoek naar opnieuw een goal en op zoek naar de winst. In de 52e minuut leek dit al een feit. Met wat geluk leidde een klutsbal tot een schot op de goal wat in eerste instantie gekeerd werd. Tabak kon binnentikken, maar in plaats daarvan raakte hij de lat. Nog even geduld.. Ook sc Stadspark kreeg de nodig kansen op een voorsprong, maar zoals vaker redde keeper Quartel met een katachtige reflex de bal uit de linkerhoek. 2 minuten later was het wel raak. Wederom met een mooie aanval was het toch Tabak die rustig binnentikte, 2-3 was een feit. Na deze treffer werd het een heftige en onrustige slotfase.

Een goed begin in het halve werk
Een échte grote mannenwedstrijd met bijbehorende duels voor de jonge kerels uit 't Fean. Wat dit team kenmerkt is dat het voor elkaar door het vuur wil gaan en hiermee zorgt vv Heerenveen ervoor dat het deze slotfase doorstaat. In de 70e minuut kreeg vv Heerenveen via Tim Strandstra vlak na zijn entree nog de kans om verder uit te lopen, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising. "Het bleef nog wel billenknijpen op de laatst door het uitblijven van de 2-4", aldus trainer van de Kamp. VV Heerenveen heeft deze wedstrijd laten zien dat het ook een voorsprong over de streep kan trekken! Dit leidt op dit moment tot een gedeelde 1e plek in de nog jonge competitie. Maar een goed begin is vaak het halve werk zeggen de geleerden.. Komende zondag staat er weer een thuiswedstijd op het programma. FVC uit Leeuwarden komt op bezoek. Zoals gebruikelijk starten we om 14 uur op SKW. Een volgepakte tribune zal onze mannen helpen ook deze wedstijd weer vol passie en inzet aan te gaan. Komt allen!

Opstelling vv Heerenveen: Winand Quartel, Yannick Eerden, Vigo Tabak, Soeren Grigoryan, Sander Koning, Giovanni Aronds, Jasper Brouwer (Tim Strandstra 69'), Thymo de Vries, Bram Voskuilen (Leon van der Werff 80'), Evan Visser (Jan Hielkema 70'), Robin de Boer *Tristan van der Valk*

Opstelling SC Stadspark Frank Schilstra, Gerrel Fernand (Paidjaa Davidson Descelles 76'), Ferry de Jonge, Sergio Marcos (Merijn Alting 71'), Boye Boonstra, Stefan Lukic, Michel Boonstra, Cedwin Tel (Martijn Vos 79') Arjan Prijs, Manuel Villalain, Dolf Nanlohy *Ingmar de Labije*
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 10 uur geleden
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 10 uur geleden
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 14 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 16 uur geleden
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 20 uur geleden
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 20 uur geleden
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 apr, 12:00