donderdag 12 december, 2019 12:43
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Dico de Klein/It Fryske Gea
Foto: Dico de Klein/It Fryske Gea

Paddenstoelenwandeling door het Ketliker Skar; d.d. 19-10-19

KATLIJK – Het is herfst. Door het vochtige weer zijn er in de natuur weer volop paddenstoelen te vinden. Op zaterdag 19 oktober van 14.00-16.00 uur organiseert It Fryske Gea een leuk herfstwandeling door het Ketliker Skar. Onze enthousiaste natuurgids neemt je dan ook graag mee op wandelexcursie waarbij paddenstoelen het hoofdthema zijn.

Ben jij klaar voor een echte herfstwandeling? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/paddenstoelen-19okt of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4 (t/m 12 jaar € 2,-).

Opruimers van de natuur

Het Ketliker Skar ligt vlakbij Heerenveen en is een prachtig bos met veel oude bomen. In de herfst zijn hier volop paddenstoelen te vinden. Paddenstoelen worden ook wel de opruimers genoemd van de natuur. Elke dag helpen ze de natuur een handje met opruimen. Dit doen ze door het afbreken van dood materiaal zoals afgevallen bladeren en dood hout. In het bos komen tientallen verschillende soorten voor. Je kunt ze op de gekste plekken vinden: niet alleen op de grond, maar ook hoog in de bomen, op boomstronken en zelfs op keutels. Het Ketliker Skar biedt genoeg 'voer' voor paddenstoelen en op deze prachtige locatie komen tientallen verschillende soorten voor.

Meer berichten