donderdag 12 december, 2019 11:57
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
It Bûterhûs te Balk

Lancering EerlijkWinkelen-route gemeente De Fryske Marren op 27 september as. te Joure

Komend weekend is het dubbel feest in Gemeente De Fryske Marren. Niet alleen wordt de Jouster Merke het laatste weekend van september uitbundig gevierd, maar ook de EerlijkWinkelen-route zal op vrijdag 27 september as. worden gelanceerd. Het feestelijke moment wordt georganiseerd door de Werkgroep De Fryske Marren Fairtrade samen met het lokale duurzaamheidsinitiatief Expeditie Grutsk & Grien. De feestelijke lancering van de EerlijkWinkelen-route is op vrijdag 27 september as. om 10.00 uur bij Eethuis Simple aan het Douwe Egberts Plein 7 in Joure. Wethouder Luciënne Boelsma zal hierbij aanwezig zijn en aansluitend een aantal lokale 'eerlijke winkeliers' bezoeken.

Fairtrade staat voor: een eerlijke prijs voor boeren, arbeiders en producenten in ontwikkelingslanden; kinderarbeid is daarbij niet toegestaan. Bij de eerlijk winkelen route gaat het niet alleen om Fairtrade, maar ook om duurzaamheid. De Werkgroep De Fryske Marren Fairtrade checkt of bedrijven aan alle voorwaarden voldoen. Voorzitter Ben Hogeterp is blij met de route: "Door de groeiende aandacht voor duurzaamheid, de grotere vraag naar en het toenemende aanbod van duurzame en eerlijke producten, is het een prachtige aanvulling op de Fairtrade activiteiten in onze gemeente. We wijzen bewoners en bezoekers in onze regio graag de weg naar winkels die duurzame producten verkopen."

"Deze route is net als het Rasterhoff Festival in Sneek vorig jaar een concrete stap naar een duurzamere regio. We hopen dat met de EerlijkWinkelen-route mensen in hun dagelijkse leven (nog) meer bewuste keuzes zullen maken.", vertelt Grutsk & Grien initiatiefneemster Astrid Koops-Tippersma. De EerlijkWinkelen-route staat online en er kan een handige gratis app worden gedownload. Hierdoor worden de nu ruim 20 lokale 'eerlijke' middenstanders online goed zichtbaar voor het winkelende publiek. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke lancering aanwezig te zijn.

Wanneer:           Vrijdag 27 september om 10:00 uur (inloop vanaf 09.45 uur)
Locatie:              Eethuis Simple (Douwe Egberts Plein 7 in Joure)

Programma
10.00 uur  Welkomstwoord en toelichting Fairtrade werkgroep
10.10 uur  Toelichting Expeditie Grutsk & Grien
10.20 uur  Lancering EerlijkWinkelen-route Gemeente De Fryske Marren
10.30 uur  Toelichting EerlijkWinkelen-route en eigenaren 'eerlijke winkels' aan het woord
10.40 uur  Samen met de wethouder wordt een kleine ronde gelopen via Midstraat, Douwe Egberts Plein en Tolhûswei langs een aantal eerlijke winkeliers
11.30 uur  Officiële afsluiting in Eethuis Simple
11.35  tot 12.00 uur  Gelegenheid om een 'eerlijke' lunchhap te proeven (aanmelden via astrid@aparthe.nl)
 

Meer berichten