dinsdag 2 juni, 2020 00:14
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Stoppen met roken? Kom naar de gratis pop-up poli van VNN!

HEERENVEEN - Heb je al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken? Maar lukt het je simpelweg niet? Je bent niet de enige. Vaak is het moeilijk om zonder hulp te stoppen met roken. Misschien is onze gratis pop-up poli in de campagnemaand Stoptober iets voor jou! Ervaar hoe het is om een maand niet te roken, onder deskundige begeleiding van VNN, samen met andere mensen die ook de sprong wagen. Ga jij de uitdaging aan?

Stoptober: een maand niet roken

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen! De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. Via de speciale Stoptober-app bijvoorbeeld krijgen de deelnemers elke dag berichten en tips om vol te houden.

Dubbel steuntje in de rug

Maar, sommige mensen hebben behoefte aan een dubbel steuntje in de rug. Daarom opent VNN tijdens Stoptober een speciale pop-up poli! In meerdere bijeenkomsten brengen wij jou een stapje dichterbij een rookvrij en dus fitter en leuker leven! Wil je zwanger worden, ben je zwanger of onderga je binnenkort een operatie? Dan is dat een extra reden om te stoppen met roken. Ook dan is de pop-up poli misschien iets voor jou!

Het is nooit te laat!

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Je leert meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Wist je bijvoorbeeld dat 24 uur na het stoppen met roken er al effecten optreden in je lichaam? Het is nooit te laat! Tevens leer je de momenten herkennen waarop je zin hebt in een sigaret en krijg je praktische tips wat je dan het beste kunt doen (oplossingsgericht!). Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Want, stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl! Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komt ook aan bod.
Houd onze website in de gaten

Deelname aan de pop-up poli is gratis. Zowel in Friesland, Groningen als Drenthe wordt een pop-up poli georganiseerd. De bijeenkomsten vinden plaats in de avond.

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via vnn.nl/stoptober. Wees er op tijd bij, want de beschikbaarheid is beperkt!

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders).

Meer berichten
 
CustomHtml_3