dinsdag 2 juni, 2020 00:58
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Folkkoor Rolling Home bestaat 25 jaar

Friese folkkoor Rolling Home uit Sneek bestaat dit jaar exact een kwart eeuw. Om dat te vieren gaat Rolling Home vanaf september op verschillende locaties in onze provincie optreden, ieder keer met een bekende Friese artiest zoals onder andere Gurbe Douwstra.

Op zaterdag 14 september treedt het op in MFC De Kaap in Stavoren vanaf 20.00 uur, op zondag 29 september vanaf 15.00 uur in Bloemketerp in Franeker, op 13 oktober vanaf 15.00 uur in Jouster partycentrum It Haske en op 26 oktober vanaf 20.00 uur in MFC It Maskelyn in Hurdegaryp.

Concert voor goed doel
In de maand november viert het Folkkoor het jubileumfeest op verschillende locaties in Sneek met verschillende artiesten. Het geheel wordt afgesloten met het jaarlijkse oliebollenconcert, dit keer in het theater van Sneek met als gasten Piter Wilkens en Griet Wiersma. Het Oliebollenconcert wordt gepresenteerd door Roelof Louwsma van Omrop Fryslân en de gehele entree opbrengst gaat naar een
goed doel.

Ierland en Schotland
Rolling Home is van oorsprong een shantykoor. Zo'n tien jaar geleden is het koor overgestapt naar een repertoire van folk-liederen, met de meeste liederen uit Ierland en Schotland.

Ooit met Dubliners in Carré
Het koor geniet sindsdien grote bekendheid in de folkwereld. Rolling Home verzorgt optredens in eigen land, maar is ook al in Denemarken, Duitsland, Engeland en Schotland aan het optreden geweest.

Hoogtepunt
Eén van de hoogtepunten uit het verleden is een optreden met de wereldbekende Ierse folkband The Dubliners in theater Carré in Amsterdam.  Het koor is ook trots op het feit dat het onder meer met een groot interview in de Leeuwarder Courant heeft gestaan naar aanleiding van de show met de legendarische Rients Gratema. 

Meer berichten
 
CustomHtml_3