Afbeelding

Fiat 500 Club rijdt Elfstedentocht

Algemeen

LEEUWARDEN - Komend weekeind van 6 t/m 8 september strijken meer dan 200 Fiatjes 500 neer op camping De Kleine Wielen bij Leeuwarden. Leden van de Fiat 500 Club Nederland rijden op zaterdag en zondag de Friese Elfstedentocht.

De kleine autootjes, Rugzakjes, werden gebouwd tussen 1957 en 1975 en hebben alle kleuren van de regenboog. In die jaren hadden de auto's tenminste nog kleuren.  Huidige auto's zijn vaak zwart, grijs of wit. De jaren zeventig drukten duidelijk hun kleurrijke stempel op auto's uit die tijd. De gekleurde sliert Fiatjes 500 zal dus niet onopvallend door  het Friese landschap slingeren. 

Deelnemers komen uit heel Nederland en België. Er doen ook enkele andere klassieke Fiats aan de tocht mee. De club telt totaal 1600 leden. Zo'n 15 keer per jaar worden er ritten en clubdagen georganiseerd waaronder een jaarevenement. Dit jaar is het Jaarevenement in Fryslân. En wat is dan leuker dan het rijden van de legendarische Tocht der Tochten?

Zaterdag rijden we de Zuidelijke route, zondag de Noordelijke, waarbij we de kort de Admiraliteitsdagen in Dokkum aan doen.

Onderweg wordt er in alle steden gestempeld in de buurt van de fonteinen en na afloop ontvangen alle deelnemers het felbegeerde kruisje!

Extra informatie is te vinden op de website van de Fiat 500 Club Nederland. http://www.fiat500club.nl/evenementen/2019/jaarevenement2019/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00