maandag 17 februari, 2020 19:39
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

31ste Dicky Woodstock-festival blijft vernieuwen

In elk van de vijf feesttenten op het driedaagse Dicky Woodstockfestival gaat het weer om een prachtig feest, met geweldige muziek en een geweldige sfeer. "Dit is de 31ste keer en ik wil altijd mensen blijven verrassen", zegt Henk Kranendonk van de organisatie. Van Golden Earring tot Kris Kross Amsterdam Amsterdam, Danny Vera, Def Rhymz, Mooi Wark, Bökkers, rockabilly, blue grass, hollandstalig, zwientie tikken tussendoor, Spunieboys uit Frankrijk en de Australische tegenhanger van AC/DC: Rose Tattoo voor het ruige werk.

Voor iedereen – jong en oud - wordt het op 1, 2 en 3 augustus weer een prachtig sfeervol feest. Henk: "Het is nu nog steeds een feest waar 'Genieten' met een hoofdletter G het aller-belangriekste is." Steenwijkerwold in the picture. "Het is toch geweldig dat wij zulke wereldartiesten bij ons op het weiland hebben, ik verwonder mij daar nog steeds wel eens over hoe dat kan. Criss Cross Amsterdam is bijvoorbeeld al een miljard keer 'gestreamd' op internet. Dat zij bij ons komen optreden, dat is echt schitterend."

(Inter)nationaal én lokaal karakter
Het festival is uitgegroeid tot een evenement met (inter)nationale uitstraling, toch gaat het oorspronkelijke karakter van het festival nooit verloren. De immense betrokkenheid van een leger aan vrijwilligers en de factor humor zorgen er voor dat zowel woodstockgangers als artiesten het al meer dan 30 jaar enorm naar hun zin hebben gehad op het Dicky Woodstock Popfestival.

Henk: "Het is nog steeds gewoon super gezellig." Van Golden Earring tot The Hollies, Renee & the Alligators, Wulf en De Jeugd Van Tegenwoordig en van alles er tussenin. "Dat is toch machtig", lacht Henk. "Er zijn zoveel artiesten dat ik al voor 29 bands hotelkamers heb moeten regelen. Het is een gekkenhuis."

Boerenavond met Flower Power
Een mooi gekkenhuis, dat nog steeds. "Vrijdagavond hebben we Boerenavond met als thema Flower Power omdat het dit jaar exact vijftig jaar geleden is dat het echte Woodstock-festival in Amerika is geweest. Ik weet nu al dat er veel mensen in prachtige outfits zullen komen." Op zaterdag maakt de Woodstock'69 Company het feest compleet door de hits van destijds te spelen.

Vrijdag is er trouwens ook de traditionele Trekker Trek-wedstrijd, met tractoren als monstertrucks die stomend en blazend en grommend zo snel en zo ver mogelijk vooruit willen komen terwijl een contragewicht met scherpe rand hen wil stoppen. Met bijpassende muzikanten van Ja Man (ex-Jovink en de Voederbietels), Henk Wijngaard met zijn vlam in de pijp is succes, feest en goede sfeer gegarandeerd.

Check de website voor kaarten
Dit artikel is zelfs nog niets eens volledig, zoveel artiesten treden er op in de vijf feesttenten. Wil je alles weten, van artiesten tot campingplek tot wat je maar kunt bedenken: check de website
https://www.dickywoodstock.com/ en je weet precies welke bands je op welk moment en in welke tent kunt meemaken. Elk jaar is het weer anders. "Ik wil mensen positief blijven verrassen", zegt Henk.

Meer berichten