maandag 17 februari, 2020 19:42
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: PORTAL MOTORSPORT FOTO.DE

Eenrum staat weer bol van grasbaanracespektakel

Traditiegetrouw organiseert Motorclub Eenrum & Omstreken in het derde weekend van augustus een internationale grasbaanrace. Op zondag 18 augustus wordt in Eenrum de finale van het Europees kampioenschap zijspan georganiseerd. De snelste combinaties uit Europa zullen aan de start verschijnen, met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur.

Naast de zijspannen komen natuurlijk ook de solo's in actie en de MC Eenrum heeft daar twaalf toprijders voor weten te contracteren. In totaal komen er negen WK rijders aan de start. Voor Nederland komen Henry van der Steen, Dave Meijerink, Theo Pijper en Romano Hummel in de baan.  

Twaalf top-zijspancombinaties
Inmiddels zijn de laatste kwalificaties van de zijspannen verreden. Op zondag 30 juni was in het Duitse Haunstetten de halve finale en zijn de laatste zes combinaties toegevoegd aan de eerdere zes zijspancombinaties zodat er in Eenrum twaalf topcombinaties aan de start zullen verschijnen.

Met zijspancombinatie als Matthijssen/Mollema en Detz/Arlings Godden/Smith - om maar een paar te noemen - en de andere iets minder bekende toppers uit Europa zal het weer een spannende strijd worden en de winnaar op voorhand aanwijzen zal lastig worden. Het is dan ook nog geen uitgemaakte zaak wie deze middag Europees kampioen zal worden.

Ook 12 solo toppers
Voor de solo rijders is het minimaal net zo spannend, want er zullen in totaal twaalf topcoureurs aan de start komen te staan. Met grasbaanracers als Romano Hummel, Max Dilger, Josef Frank en niet te vergeten Mathieu Tressarieu - en nog acht rijders uit binnen- en buitenland - belooft het een wedstrijd op wereldniveau te worden.

Naast de zijspannen en de solo's heeft MC Eenrum de toeschouwers ook nog een prachtig spectaculair bijprogramma te bieden, met de Shorttrack ST 250 en de 500cc waar alle toppers van aan de start verschijnen. Beide klassen zijn een mooie aanvulling op het dagprogramma dat garant staat voor snelheid en veel spektakel.

Spectaculair bijprogramma
Op zaterdag 17 augustus zullen de Jeugd en Nationalen aan de start verschijnen op de Eenrumse grasbaan. Die dag wordt er gereden en gestreden door de Specials nationalen, de 65 cc, de 85 cc, de 125 cc Cup, de 125cc jeugd, de Power Girls en de ST 250 cc en de ST500 cc Cup.

Meer informatie en alle actuele informatie over de internationale grasbaanraces van Eenrum zijn te vinden op de website www.mceenrum.nl. Motorclub Eenrum & Omstreken is ook te vinden op Facebook: www.facebook.vm/MCEenrum.

Meer berichten