Afbeelding

Show en amusement van revue tot internetsensatie

Algemeen

STEENWIJK – Het komende seizoen in Rabo Theater De Meenthe: Showponies 2, Barrie Stevens, Pepijn Gunneweg, Verliefd op Ibiza, RUMAG en Patty Brard.

Showponies 2
De Alex Klaasen Revue - Showponies was een ongekend succes. Alle letters van het LHBTQI alfabet werden bediend. Pers en publiek waren laaiend enthousiast, de tournee was compleet uitverkocht en de voorstelling werd genomineerd voor de Poelifinario. Daarom komen Alex Klaasen en zijn gang nu met Showponies 2: opnieuw een spannende revue zonder weerga, vol verkleedpartijen en dubbele bodems, tongue in cheek, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden. Met dezelfde cast waaronder Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen. In De Alex Klaasen Revue – Showponies 2: staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt, u gaat genieten van 'Alzheimer de musical', een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…Deze voorstelling is te zien op woensdag 13 november, aanvang 20.00 uur.

Barrie Stevens 
Barrie is als jonge Engelsman naar Nederland gekomen om als danser 'het vak' in te gaan. Een lange carrière die nog steeds doorgaat. Zijn kreet "vooral doorgaan" kent iedereen. En nu is het de tijd om over die veelzijdige loopbaan en zijn leven te vertellen. Een voorstelling vol humor en mooie verhalen met een lach en een traan. En natuurlijk met 'song and dance'. Over zijn liefdes en alle ups-and-downs. En hoe bijvoorbeeld Annie M.G. Schmidt hem in 'Ja Zuster, Nee Zuster' expres moeilijke woorden liet zeggen. En over al die merkwaardige dingen die een op en top Engelse jongen meemaakt als hij in het vrijere Nederland belandt. Allemaal bouwstenen die hem de kleurrijke figuur maakten die hij nu is. Deze voorstelling is te zien op 14 februari, aanvang 20.15 uur.

Pepijn Gunneweg
The Great Wonder is een ode aan de verwondering. Een magisch schouwspel, waarin een kleine man op zoek gaat naar het Grote Wonder.  Zijn eerste solovoorstelling  he Great Wonder is een 4 dimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. In deze magische wereld gaat Pepijn samen met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt. Acts en trucs die al jaren zijn hoofd op hol brachten, maar nooit eerder het toneel hebben bereikt. Kortweg omdat ze te ruw, te bizar of gewoon te gevaarlijk waren om voor het voetlicht te brengen. Maar na 2 jaar van training en diverse blessures zijn ze nu dan eindelijk klaar om hun opwachting te maken! Pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en kleine poëtische nummers die je weer even in wonderen doen geloven. Komt dat zien! Pepijn Gunneweg maakte 16 jaar deel uit van de Ashton Brothers en is daarnaast acteur, presentator en komiek. Voor televisie presenteerde hij 10 jaar lang de BZT show. Hij speelt en schrijft mee voor Het Klokhuis en maakt met zijn Foute Vrienden op RTL5 het leven van anderen, maar vooral dat van hemzelf zuur… Dit spektakel is te zien op woensdag 4 maart, aanvang 20.00 uur.

Verliefd op Ibiza
Dé feel-good musical 'Verliefd op Ibiza'. Over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Iedereen uit de familie rondom het vergeten popicoon Lex wordt deze zomer hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, op oude bekenden, op nieuwe kansen, op waanideeën en op het zonnige Spaanse eiland zelf. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft en nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg; de hormonen stuiteren over de bar! Het gezelschap rondom de verlopen popster, zijn familie en een beroemde voetballer, komt er tijdens een hete zomer achter dat liefde zich niet aan gebaande paden houdt. Én dat Ibiza meer is dan feestjes bij ondergaande zon. Deze romantische comedy musical die het nét even anders durft te doen.. is te zien op woensdag 18 maart, aanvang 20.00 uur.

RUMAG
De internetsensatie die iedereen kent van de zwart/witte ongecompliceerde en uiterst grappige slogans krijgt een eigen theatertournee. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Hun teksten zijn altijd origineel, grof, seksueel maar vooral uiterst grappig. De theaterversie van Rumag zal aanvoelen als een belevenis. Je bent als bezoeker onderdeel van een show waar we samen de grenzen opzoeken van wat kan en wat absoluut niet. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding, seks en die rare gast naast je in de bus en overal hebben we een oordeel en een mening over. Deze show is te zien op vrijdag 20 maart, aanvang 20.00 uur.

Patty Brard 
Op 25 maart 2020 wordt Patty Brard 65 jaar. En Patty zou Patty niet zijn als ze dit feest niet één keer aan de keukentafel, maar liever een stuk of dertig keer in theaters door heel Nederland viert samen met jou! Haar verjaardag is de perfecte aanleiding om een -one woman power show- te maken waarin vele hoogtepunten en dieptepunten van de afgelopen 65 jaar verteld worden op komische maar ook ontroerende wijze. Het wordt een aaneenschakeling van verhalen van de Nederlandse Diva over belevenissen die zij nog nooit eerder deelde met het publiek. Liefdes, ingewikkelde familierelaties, geen onderwerp blijft onbesproken in deze show recht uit het hart. Regie door Ruben van der Meer (bekend van de Lama's en zijn rollen in o.a. Plan C, Papadag en Alles is Liefde). Deze show is te zien op donderdag 9 april, aanvang 20.00 uur.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00