donderdag 4 juni, 2020 02:47
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Open dag bij Schotse Hooglanders in Opende

OPENDE – Sinds 2012 is in het Groninger Opende het bedrijf Schotse Hooglanders van Jelwin en Ymkje Kuipers gevestigd. Jelwin en Ymkje houden Schotse hooglanders en Hereford-koeien. Op zondag 30 juni organiseren zij tussen 13.00 en 18.00 een open dag.

De koeien van Schotse Hooglanders grazen in natuurgebieden. Omdat ze alleen maar gras eten, levert dat uiteindelijk een heel gezond stuk grasgevoerd natuurvlees op. Het vlees wordt in een webshop
(www.schotsehooglanders.nl) verkocht. Klanten die dat willen, kunnen de bestelling ophalen op de boerderij in Opende, maar het vlees kan ook in heel Nederland worden bezorgd.

Vrij van toevoegingen
De klanten van Schotse Hooglanders zijn particulieren die willen weten hoe het dier achter hun vlees geleefd heeft, wat het heeft gegeten en hoe het product tot stand is gekomen. Vaak omdat ze begaan zijn met dierenwelzijn en het milieu. Omdat de koe niet wordt bijgevoerd met maïs, soja en graan, is het vlees veel duurzamer en bevat het meer gezonde vitaminen en vetzuren. Klanten waarderen het vlees ook omdat dit vrij is van E-nummers en andere toevoegingen.

Open dag
Op zondag 30 juni houden Jelwin en Ymkje een open dag. Bezoekers krijgen een kijkje in het bedrijf en kunnen natuurlijk ook koeien bekijken. Verder kunnen zij de wandelroute 'Van boer tot bord' lopen, is er boogschieten, is er een speurtocht voor kinderen, kan men zaadbommen maken, wordt 'Bloemenzee' gelanceerd en kan worden geproefd van natuurvlees van de barbecue. Bezoekers kunnen veldboeketten, zuivel en natuurlijk natuurvlees kopen. De open dag is van 13.00 tot 18.00 uur op de boerderij van Jelwin en Ymkje aan de Kaleweg 13 in Opende.

Meer berichten
 
CustomHtml_3