zaterdag 30 mei, 2020 09:25
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Wandelend genieten in Oranjewoud en Mildam

Drie bijzondere Hap & Stap arrangementen zijn door de werkgroep Vorstelijk Oranjewoud ontwikkeld. In de werkgroep hebben vele bedrijven en instanties zich hebben verenigd om verschillende projecten te bedenken waarmee Oranjewoud (weer) op de kaart wordt gezet. De drie Hap & Stap arrangementen zijn bedoeld om mensen wandelend of fietsend te laten genieten van het moois dat Oranjewoud te bieden heeft, in combinatie met smakelijk eten en drinken. Elk arrangement heeft een eigen route.

De eerste route is in samenwerking met Stichting TIJD ontwikkeld en voert onder andere langs de Ecokathedraal van Louis Le Roy in Mildam, waar een bevlogen gids je alle ins en outs van dit bijzondere bouwsel en het dito gedachtengoed zal vertellen. Meer informatie over die route en de tijdstippen waarop dat arrangement plaatsvindt, zijn te vinden op de website van Stichting TIJD: www.stichtingtijd.nl.  De eerstvolgende zijn op 28 juli, 22 september en 9 februari. Het heet namelijk geen wandeltocht, omdat je de route ook mag fietsen of per huifkar mag afleggen. Vandaar de naam arrangement.

Derde route sinds vorige week gereed
Een ander Hap & Stap arrangement is de oranje versie, in samenwerking met Oranjerie Oranjewoud en met Museum Belvédère. De derde route, de blauwe versie, is sinds vorige week akkoord en geregeld, die is in samenwerking met het kunstenaar Randolph Algera en zijn vrouw Gabriëlle.

Ingrid Struijk van het bedrijf 'Oranjewoud per rijtuigje' maakt behalve van de werkgroep Vorstelijk Oranjewoud ook deel uit van het dorpsblad van Oranjewoud genaamd Wâldknyn en heeft er al eens het volgende over geschreven:

'Het is aan de huidige directeur van Tjaarda, Tjitte de Wolff, te danken dat er stappen zijn ondernomen om dit proces in gang te zetten. Hij verzamelde een jaar of tien geleden enkele belanghebbenden om zich heen en zo ontstond de werkgroep Vorstelijk Oranjewoud.'

De leden van de werkgroep
In deze werkgroep hebben op dit moment, naast De Wolff, de volgende belanghebbenden zitting: Christel Koning voor de Koningshof, Tineke Hempenius voor de stichting Tijd, Willia Homans voor Landgoed Oranjestein, Marita de Jong voor Museum Belvédère, Yoram Ish-Hurwitz voor het Oranjewoud Festival, Jildau Wiersma voor de gemeente Heerenveen, Roel Vriesema voor Staatsbosbeheer, Anneke Liemburg voor PB/dorpskrant, Ingrid Struijk voor rijtuigje Oranjewoud/dorpskrant, Randolph Algera voor Atelier Autrevue. Heerenveen 'n Gouden Plak heeft een
ondersteunende en adviserende rol in de persoon van Siepie de Groot en Silke Lettinga.

Er zijn inmiddels diverse projecten gerealiseerd. Bij de Hap&Stap arrangementen door Oranjewoud kunnen deelnemers zich inschrijven voor een afwisselende mix van wandelen, bezoek aan museum of ecokathedraal, een lunch bij Tjaarda en een rondleiding op landgoed Oranjestein met afsluitende borrel in de oranjerie van het landgoed. Half juni is het arrangement met de twee kunstenaars Algera gereed, dit is een heel bijzonder kijkje in de wereld van de scheppende mens. Ook weer in samenwerking met Tjaarda en landgoed Oranjestein.

Aanmelden bij Willia Homans
Ingrid: 'Deze drie arrangementen zijn nu sowieso gerealiseerd. Er staat nog meer op stapel, maar dat is nog niet helemaal rond. Dat wordt binnenkort bekend.' Meer informatie over de data waarop de eerstvolgende Hap & Snap arrangementen plaatsvinden zijn verkrijgbaar bij Willia Homans van Landgoed Oranjestein, via emailadres
williahomans@gmail.com. Ook weet zij precies welke kosten er aan het meedoen
verbonden zijn.

Meer berichten
 
CustomHtml_3