maandag 13 juli, 2020 06:14
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Veilig, betrouwbaar en respectvol; Zorgruim doet zijn werk zoals u dat mag verwachten

  Zorg & Welzijn

Scharendijke - Zorgruim is inmiddels een bekend begrip geworden in de omgeving, en dat is niet voor niets. De verhuizers en opruimers van dit bedrijf, dat inmiddels alweer zes jaar bestaat, doen hun werk zoals u dat van hen mag verwachten; betrouwbaar, veilig en respectvol. 

Zorgruim is gespecialiseerd in woningontruiming, verhuizingen, opslag en schoonmaak en helpt dus vaak senioren en hun familie met het opruimen van een woning om deze weer verhuur- of verkoopklaar op te leveren. Het is fysiek zwaar werk, legt eigenaar André van Dongen uit, maar vooral ook dankbaar en bijzonder werk: “Als een geliefde overlijdt of wanneer de tijd is gekomen dat men de oude woning inruilt voor een kleinere of een verzorgingshuis , heb je hele andere zaken aan je hoofd.” André weet dat maar al te goed. Vlak voor hij zijn bedrijf Zorgruim oprichtte stierf zijn schoonvader: “Ik ervaarde voor het eerst hoe het is om echt iemands leven op te moeten ruimen. Juist in deze periode is het fijn dat er mensen zijn die je kunnen helpen.”

 Er zijn veel bedrijven die woningontruiming aanbieden maar volgens André heb je helaas vaak te maken met ‘cowboys’: “Ze kijken alleen naar wat de spullen van uw dierbare voor hen in het laatje gaan brengen.” Zorgruim werkt niet zo. Onze prioriteit ligt in het opleveren van de woning en onze verdiensten komen uit de arbeid en niet uit verkoop van spulletjes. Wij kunnen garanderen dat de woning opgeleverd wordt zoals gewenst. Als wij de deur dicht doen zult u verrast zijn bij het openen.

 Hun vak is niet alleen opruimen, hun service gaat veel verder: “Als er in een woning kostbare of antieke goederen zijn hebben wij in ons netwerk experts om deze te laten taxeren.” Op de loop gaan met spulletjes, dat zal bij Zorgruim nooit gebeuren.

 Tenminste, niet zonder uw toestemming. Een aantal jaren geleden richtte André Stichting Zorgruim help op. In overleg met hun opdrachtgevers proberen ze sommige spullen, zoals witgoed, hulpmiddelen als scootmobielen, rollators of goed werkende elektronica, een tweede leven te geven bij mensen die dat nodig hebben. 

André: “Zo heb ik een keer een fiets mogen overhandigen aan een jongen met een verstandelijke beperking. Zijn gezicht toen hij die fiets zag, onbetaalbaar daar doe je het voor.”

Bent u benieuwd wat Zorgruim voor u kan betekenen? Ga dan naar www.zorgruim.nl

Meer berichten