zaterdag 30 mei, 2020 20:03
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

De 60Plus Luisterlijn is geopend

  Zorg en Welzijn

Melissant – Het zijn moeilijke en onzekere tijden voor iedereen, zeker voor de alleenstaande 60, 70 en 80 plusser. Na een paar weken van maatregelen merkte Josje van Prooijen van 60Plus Relatie dat singles steeds eenzamer worden en sommigen zelfs wanhopig. Om een luisterend oor te bieden, heeft ze daarom de 60Plus Luisterlijn geopend.   

Josje vertelt waarom ze hiermee gestart zijn: “Wij hebben heel veel contact met singles. De laatste tijd kregen we steeds meer aanvragen binnen waar bij het nabellen bleek dat ze niet per se op zoek zijn. Mensen zijn gewoon zo eenzaam. En dat werd steeds dringender. Soms kwamen mensen echt paniekerig over. Ze vroegen ‘Wil je me gewoon eens bellen? Al gaat de telefoon maar, dan word ik al vrolijker.’ Dit raakt ons en daarom wilden we ons steentje bijdragen.”

Minder druk

De consulenten hebben het nu minder druk. Er zijn weinig matches te maken. De inschrijvingen gaan wel door, maar daten gaat nu eenmaal niet zoals gewoon. De ene helft wil wel daten, de andere helft niet. Kan natuurlijk wel via (beeld)bellen. Volgens Josje is het een rottijd voor mensen die alleen zijn. Ze voelen zich machteloos. Er is een landingspagina gemaakt en voor iedere regio een telefoonnummer geopend. Iedere consulent staat mensen in de eigen regio te woord. 

Praatje maken

“We doen dit belangeloos, gewoon om een praatje te maken. Daar zijn mensen zo blij mee! 

Eerst praten we wat over koetjes en kalfjes, vaak gaat het daarna wel de diepte in. Over het gevoel van eenzaamheid, het gemis van een partner die overleden is. Soms zit je dan zo een half uur aan de telefoon. Ze zijn tegen ons heel open. Wij weten hoe ze zich voelen, want we werken altijd met deze doelgroep. We kunnen ons goed in hun gevoel verplaatsen.

En het komt denk ik ook omdat we vragen stellen. We geven ze oprechte aandacht.” 

Singles vanaf 60 jaar kunnen naar de 60Plus Luisterlijn bellen op een speciaal daarvoor geopend nummer: 088-40 40 959 (tegen lokaal tarief). De openingstijden voor deze lijn zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.  

Meer berichten