De sporter en zijn club Uitgelicht: Rosalie van der Ende | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Goeree Overflakkee
zaterdag 23 januari, 2021 01:32
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

De sporter en zijn club Uitgelicht: Rosalie van der Ende

  Sport

Middelharnis – Vanaf het moment dat zij hier kwam wonen is zij lid van de Hockeyclub Goeree Overflakkee (HCGO). “Ik wilde deel uitmaken van de gemeenschap en dit was daarvoor de juiste stap. En hockey lag daarbij voor de hand.” Rosalie van der Ende is in vier jaar uitgegroeid tot een waardevolle kracht in de vereniging.


Rosalie speelde (elders) al hockey vanaf de F-jes (kinderen 4-6 jaar). Ze leerde in die periode te waarderen dat mensen energie steken in de sport en in de ontwikkeling van de jeugd. “Voor mij is dat een drijfveer om iets te kunnen betekenen voor anderen. Ik heb dat vorm kunnen geven binnen HCGO.” Ze traint de jongens-E (7-9 jaar), is lid van de technische commissie en heeft een plaats in het bestuur. Rosalie speelt in dames-1 en is de aanvoerster van het team.

Train de trainer

Van der Ende heeft zich ingezet om het eerste team van de dames-senioren weer aan het spelen te krijgen nadat er een seizoen te weinig animo was. “Ik vind het belangrijk de club te helpen waar dat kan. Op deze wijze wil ik teruggeven wat eerder in mij is geïnvesteerd.” Bestuurlijke activiteiten waren nieuw voor haar: “Het bestuur is nog vrij nieuw en we vullen elkaar goed aan.” Eén van de speerpunten van het nieuwe bestuur is het verhogen van het niveau van de trainingen. “De vereniging is in september begonnen met Train de trainer. Met een groep trainers die met een carrousel-programma inspiratie opdoen.”

Ambitie

De club speelt op een relatief nieuwe accommodatie op sportpark Van Pallandt en in de zaal wordt gebruik gemaakt van De Staver en De Grutterswei (in Oude-Tonge). De 160 leden komen verspreid van het eiland en zelfs uit Hellevoetsluis. “Bij de jongste categorie jeugd groeit het aantal leden en er is zelfs een team bijgekomen. We proberen de betrokkenheid te vergroten, omdat het sociale aspect belangrijk is. Maar het aantal vrijwilligers mag best nog een impuls krijgen.” Er is al veel gebeurd sinds de (her)oprichting van de club in 2012: “We zijn bezig met beleid voor de toekomst: waar staan we, waar willen we naar toe en wat is realistisch?” Het klinkt goed bij HCGO. Belangrijke boodschap: nieuwkomers kunnen snel integreren door te sporten. Rosalie van der Ende is daarvan het lichtend voorbeeld.

Door Joop van der Laan

Meer berichten