zaterdag 5 december, 2020 22:46
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Paul temidden van spelers en trainers
Paul temidden van spelers en trainers (Foto: VC Intermezzo )

In de sport-light, de sporter en zijn club Uitgelicht: Paul van Beveren

  Sport

Dirksland – Volleybalclub Intermezzo profileert zich als een gezellige vereniging die rond de 200 leden telt. “Zestig procent bestaat uit jeugd”, zegt Paul van Beveren, voorzitter van de club uit Middelharnis/Sommelsdijk. Intermezzo is qua omvang, organisatie en activiteiten onderscheidend in deze tak van zaalsport. “Alle posities binnen de club zijn goed bezet met een enthousiaste combi van jong tot oud.”


Die mix is terug te zien in het bestuur, kader en een grote groep vrijwilligers. VC Intermezzo bestaat uit heren- en dames- en jeugdteams die in de competitie van de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) spelen. Daarnaast is een categorie recreanten (mix, dames en heren) actief op de thuisbasis, Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. “Ik speel zelf met veel plezier bij de recreanten”, zegt Van Beveren die acht jaar betrokken is bij de club en als aanvaller speelde in het heren-1 team. Hij heeft “een stapje teruggedaan voor de jeugd. Dat geeft een gezonde doorstroming”. Vanaf zijn veertiende jaar speelt Paul volleybal en ziet nu als voorzitter met genoegen dat deze sport bloeit op Goeree Overflakkee.

Samenwerken

“Zo’n 10 tot 12 uur per week besteed ik aan de club. Maar alles is stilgevallen door de coronamaatregelen. We zoeken naar wegen om de verbinding vast te houden. Want je ontmoet elkaar helaas niet meer fysiek,” zegt Van Beveren. “In samenwerking met De Staver hebben we de afgelopen weken een aantal Live Streams opgezet van thuiswedstrijden en trainingen van de Volleybalschool GO. We werken samen met Forza uit Bruinisse. Voor onze spelers een mooie stap om, in een gecombineerd team, twee klassen hoger te spelen”. In de promotieklasse, net onder de derde divisie. Beide clubs vonden elkaar om zodoende een volwaardig team op de been te kunnen brengen met vakbekwame trainers.

Volleybalschool

Paul van Beveren benoemt een mooie ontwikkeling met de volleybalschool Goeree Overflakkee. Voor de jeugd van Intermezzo en van andere verenigingen. Om spelers beter te maken zijn gediplomeerde trainers ingezet. Onder leiding van het instituut Be Better Training wordt geoefend om conditie, kracht en techniek verbeteren. Het is sportstimulering die past in de visie van SRGO (ook sponsor van deze school) die het idee wil uitrollen voor meerdere (indoor) sporten. “Zonder verleden geen heden en zonder heden geen verleden” is de slogan op de clubwebsite onder het kopje historie. VC Intermezzo bestaat op de kop af 55 jaar.
Door Joop van der Laan

Meer berichten