donderdag 26 november, 2020 13:23
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Eric in actie tijdens de Kustmarathon op weg naar  Zoutelande
Eric in actie tijdens de Kustmarathon op weg naar Zoutelande (Foto: Marc Overeem)

In de sport-light: de sporter en zijn club Uitgelicht Eric Wolfert

  Sport

Sommelsdijk – Eric Wolfert is ruim 10 jaar lid van Atletiekvereniging Flakkee. Zijn focus ligt op het hardlopen van korte baan- en wegwedstijden. Hij levert constante prestaties, gebaseerd op zijn persoonlijk motto: Wie volhardt, zal overwinnen. Naast zijn dagelijks werk bij een assurantiekantoor en de trainingen/wedstrijden toont Eric zijn veelzijdigheid als begaafd (kerk) organist.


Vorig jaar begeleidde Eric de hardlopers bij de Meidoornloop. Toen van tenue werd gewisseld in een kerk, was zijn orgelspel toepasselijk: You’ll never walk alone. Zelf begon hij zijn sportbeoefening met wandelen. Als kleine jongen en supporter van zijn vader was Eric gefascineerd door de Omloop over Goeree-Overflakkee. “Op zestienjarige leeftijd mocht ik zelf proberen de elementen te trotseren. In 2012 won ik de Omloop, in een recordtijd,” zegt Eric. Die tijd werd vorig jaar, bij de 30e editie, door hem zelf met drie minuten verbeterd.

Hardlopen

Na de aanleg van de atletiekbaan in Middelharnis vatte toenmalig AV Flakkee trainer Leonard van Putten het plan op om de baanatletiek nieuwe impuls te geven. “Hij startte een trainingsgroep met wedstrijdatleten die later ook de baanwedstrijden van zijn regionale baancircuit meededen.” Eric behoorde daar ook bij. “Mijn specifieke doelen liggen op de baan bij de 1500, 3000 en 5000 meter, de 10km op de weg en de marathons.” Op de 5000 meter scherpte hij een maand geleden zijn persoonlijk record nog eens aan. “Bij korte afstanden ga je zo tot het gaatje, dat is echt afzien. In deze recordrace klopte alles. Genieten is voor mij de basis van de sport.”

Constant

“Het gaat om passie, trouw trainen, doelen stellen,” dat is de instelling van Wolfert. Zijn trainingskilometers belopen 80 tot 100 per week. “In de voorbereiding op marathons wijk ik niet af van mijn schema.” De bevestiging van zijn aanpak kwam met een keurige twaalfde plaats in de hectische Kustmarathon van 2016. “Ik toonde daar weinig verval.” Het doel was dit jaar zijn persoonlijk record scherper stellen in de marathon Zeeuws-Vlaanderen. Vorig jaar liep hij daar 2.46.06 met een lastige wind. Door corona ging het feest niet door. Later pakte hij het baanseizoen weer op. Dit jaar bestaat MSV en AV Flakkee (voetbal en atletiek) 100 jaar. Eric Wolfert verzorgt als bestuurslid de PR: “Ik schrijf onder meer de verslagen van wedstrijden.” De jubilerende club heeft een ware running ambassadeur.
Door Joop van der Laan

Meer berichten