Lesly Wolters is zaalvoetballer in hart en nieren
Lesly Wolters is zaalvoetballer in hart en nieren Foto: Joop van der Laan

In de sport-light: de sporter en zijn club Uitgelicht: Lesly Wolters

Sport

Middelharnis – Een kwart eeuw geleden begon Lesly Wolters zijn carrière als jonge manager van het sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede. Hij zette er een zaalvoetbalcompetitie en aantrekkelijke toernooien op. Inmiddels is Wolters directeur van de Stichting Sport & Recreatie Goeree Overflakkee (SRGO) en werkt met een breed aanbod van accommodaties en activiteiten.

Zijn voetbalhart klopt volop en dat strookt volledig met de doelstelling van zijn stichting: inzetten op het faciliteren en ontwikkelen van talent. Zoals bij zijn cluppie, Zaalvoetbalvereniging Olympia GO. “Deze vereniging is de eerste op het eiland die op KNVB-niveau speelt en momenteel met 3 teams deelneemt aan de competitie in respectievelijk de hoofdklasse. 1e klasse en 3e klasse. Het initiatief is ontstaan toen ik manager was bij De Staver in Middelharnis”.

Zaalvoetbal

Deze tak van sport floreert op Goeree Overflakkee. “Ook Huub Verkaik speelde hierbij een belangrijke rol, je doet het immers niet alleen”. Zijn beide zoons voetballen in de eerste klas zaterdag bij Nieuwenhoorn. Zelf was Lesly een verdienstelijk zaalvoetballer die soms de zaalschoenen nog aantrekt. Hij speelt recreatief tennis en pakt zijn kilometers met hardlopen. Met een Rotterdamse marathon op zijn palmares.

Stichting

De slogan “SRGO geeft beweegruimte” is Wolters op het lijf geschreven, als directeur sinds 2017. “Met zeven accommodaties op het eiland organiseren en faciliteren we sportief, recreatief en cultureel aanbod voor alle doelgroepen. Met 100 professionals werken we samen aan een gezonde en vitale samenleving”. Sport staat centraal bij SRGO, maar er is ook ruimte voor andere recreatieve/culturele activiteiten en events voor tieners en ouderen. “We kijken naar de sociale invalshoek en benaderen de sport vanuit maatschappelijk oogpunt. Combinaties van avonden met sport en muziek. Het doel is om mensen samen te brengen”.

Aanbod

Lesly ziet de manier van sportbeoefening veranderen. “Mensen willen aan de hand van hun agenda op ieder gewenst moment kunnen sporten. Hierdoor komen de traditionele indoorsporten onder druk. Zijn idee: “Voor de korte termijn inzetten op de sportstimulering bij de jeugd en op de langere termijn het centraliseren van aanbod”.
SRGO heeft zich ontwikkeld om daarin een belangrijke rol vervullen binnen de gemeenschap van Goeree Overflakkee. Met directeur Lesly Wolters heeft de stichting een ervaren rot in het vak, als sport- en bewegingsliefhebber pur sang.

Tekst: Joop van der Laan

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk