HCGO Heren 1
HCGO Heren 1 Foto: HCGO media, Leon Jordaan

HC Goeree-Overflakkee heeft weer een Heren 1

Sport

Middelharnis - Een hockeyclub zonder een Heren 1 team kan niet. Vandaar dat de vreugde van het persbericht afspatte. Hockeyclub Goeree-Overflakkee (HCGO) uit Middelharnis heeft na een korte hockeypauze weer een hoogste mannenteam. “Yes! We are back!” Met deze woorden begint het persbericht dat Leon Jordaan van HCGO rondstuurde.

De vreugde is tussen de zinnen door te lezen. “Hockeyclub Goeree-Overflakkee is verheugd te melden dat de club komend seizoen weer met 2 seniorenteams op de zondag zal spelen. Na een korte Hockeypauze zal HCGO Heren 1 weer acte de présence geven op de wekelijkse speeldag.”Op de bekende website hockey.nl ging Jordaan dieper in op de herstart van het Heren 1 team. “Een eerste seniorenteam is het paradepaardje van de club’, aldus Leon Jordaan, algemeen bestuurslid van HCGO. “Het is fijn als je zulke teams hebt. Het is ook belangrijk voor de uitstraling, want de kinderen kijken op tegen de senioren. En het is goed voor de sfeer op de club en de baromzet.”

Doorstromen

HCGO had afgelopen seizoen wel een Dames 1, maar geen Heren 1. Het jaar daarvoor was dat precies andersom. “Bij de dames besloten we bijna de complete A1 eerder door te laten stromen met behoud van de kern van Dames 1’, legt Jordaan uit. “Het aanvullen van de vaste kern van de eerste team lukt de ene keer wel en de andere keer niet.”

Bekende gezichten

Ook het reeds bestaande team Dames 1 onderging voor komend seizoen een metamorfose. Voor het eerst sinds de heroprichting van de vereniging bestaat het merendeel van de speelsters uit voormalig jeugdspelers van de hockeyvereniging. “Het bestuur van HCGO is trots dat de voor komend seizoen opnieuw samengestelde teams bekende gezichten en een groot aantal nieuwkomers vanuit de HCGO jeugd hebben, een groot compliment voor ons technisch kader”, lezen we in het persbericht.

Kom ook hockeyen!

De club heeft nog een oproep aan iedereen op het eiland en daarbuiten om te komen hockeyen. “Wil jij ook meedoen? Ben jij sportief en gezellig? Schrijf je nu in als proeflid van onze club en doe volgend seizoen mee met een HCGO-team! Diverse teams van onze mooie vereniging kunnen echter nog enkele spelers gebruiken, Lijkt je het leuk om (weer) te hockeyen? Neem dan contact met ons op via info@hcgo.nl, of benader onze spelers persoonlijk. De proeftrainingen bij HCGO zijn zonder enige verplichting.”

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk