vrijdag 7 augustus, 2020 02:11
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Ben jij klaar om weer te sporten?
Ben jij klaar om weer te sporten?

Help, hoe begin ik weer met sporten?

  Sport

Van die bank komen is nog niet zo makkelijk

Geef toe, sinds het sluiten van de sportscholen ben je er fysiek gezien niet op vooruit gegaan. Of het nou een paar quarantainekilo’s zijn, verlies van spiermassa of een mindere conditie is. Het sluiten van de sportscholen heeft zijn tol geëist aan je lichaam. Daarom heeft RondOm Vandaag voor jou deze tips om jezelf voor te bereiden op je hereniging met de gym.

Pushups/buikoefeningen

Als je ooit kilo’s kon bankdrukken en nu moeite hebt om van de bank te komen, dan moet je je wel voorbereiden op het teruggaan naar de sportschool. Want verder gaan waar je in maart bent gestopt, dan kan niet zomaar. Je spieren zijn het zware tillen niet meer gewend en moeten daarom eerst opnieuw getraind worden. Bereid je hier thuis op voor. Eet veel eiwitten, let goed op je voeding en push jezelf om weer terug te komen waar je was. Als je goed geoefend hebt thuis lukt het ook in de sportschool straks weer goed, want een goed begin is het halve werk.

Bedenk alvast een trainingsschema

Het is natuurlijk mogelijk dat je helemaal vergeten bent hoe je het vroeger deed met trainen, eten en slapen. Probeer daarom van te voren een trainingsschema te bedenken en hou je daar aan zodra de sportscholen weer open gaan. Je zult zien dat je snel weer een motivatie hebt om aan de slag te gaan!

Bereid je trainingen voor

Je zal ook heel anders moeten gaan trainen als je al die corona-maatregelen in acht moet nemen. Het is namelijk zo dat bij veel sportscholen maar een uur kan gesport worden. Hou je trainingen daarom compact en neem weinig rust tussen de oefeningen in. Je kan het als voordeel of nadeel zien, maar als je gewend bent om anderhalf uur te trainen is dit even wennen. Wat je ook doet: blijf volhouden en doe je best. Het resultaat komt alleen met doorzettingsvermogen en focus.

Koop nieuwe gymkleding

Een nieuw sportshirt waar jouw spieren er goed in uitkomen zal je in de sportschool zeker motiveren. Ga lekker shoppen in het centrum. Zo kun je gelijk ervaren wat lekker zit en steun je ook nog eens de lokale ondernemers. Dit heb je natuurlijk niet per se nodig, want hetzelfde gevoel krijg je als die ene trui weer goed past. Maar het kan zeker helpen!

Zet een doel voor jezelf

Of het nou die quarantainekilo’s zijn die je wilt laten verdwijnen is of je wil weer aan komen in spiermassa, het helpt om een doel te hebben om naar te streven. Motiveer jezelf met filmpjes en foto’s van je beste vorm.

Ga samen sporten

Heb je moeite om van die bank af te komen? Spreek dan af om samen met een vriend of vriendin te gaan sporten. Afzeggen kan niet en dus moet je wel!

Meer berichten