Afbeelding

Is watersport de perfecte Coronasport?

Sport

Sinds kort mag er weer buiten gesport worden. Daar wordt op de Brouwersdam al gretig gebruik van gemaakt. Bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam zijn ze daar blij mee. Uiteraard een teken van leven, mensen gaan weer naar buiten. Maar men hoopt ook dat het niet te druk wordt en dat de Brouwersdam niet afgesloten wordt.

Het Zeil- en Surfcentrum laat weten: “Toen we hoorden dat kinderen en jeugd in groepsverband met elkaar mogen buiten sporten, was onze eerste gedachte: De Rookies! Deze jonge, surfende enthousiastelingen mogen weer met elkaar trainen onder begeleiding van onze instructeurs. Dit gebeurt in twee groepen gebaseerd op leeftijd. Tot 12 jaar mag er samen gesport worden en blijven de instructeurs op 1,5 meter afstand. 13- tot en met 18-jarigen mogen ook buiten in groepsverband trainen waar allen 1,5 meter afstand houden.”

Ruimte genoeg

Niet alleen die leeftijdscategorie mag er weer tegenaan, iedereen is welkom om te watersporten bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Watersporten als windsurfen, zeilen en SUP’en zijn ideaal. Op het water ben je automatisch op ruime afstand van elkaar omdat het individuele sporten zijn op een groot oppervlak als het Grevelingenmeer.

Goed voorbereid

Het surfcentrum kan niet wachten om hopelijk binnenkort weer volledig open te mogen. Met dat doel voor ogen zijn ze de afgelopen maanden bezig geweest om de voorgeschreven maatregelen volgens het RIVM toe te passen. Daardoor kunnen en mogen zij mensen ontvangen op 1,5 meter afstand in de kleding- en surfshop, snackbar en verhuur. Door looproutes door het gebouw te plaatsen, een maximum te stellen voor het aantal bezoekers per afdeling, fysiek contact te vermijden en elkaar en de bezoekers te wijzen op de richtlijnen, zijn ze goed voorbereid. In de zeil- en surfverhuur worden bezoekers aangemoedigd zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen. Door alleen het hoognodige te melden en fysiek contact te minimaliseren, is het verblijf optimaal.

Horeca

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam hoopt het restaurant op 1 juni ook weer te openen. Om toch de trouwe bezoeker van de Brouwersdam te voorzien van een snelle hap of een bakkie koffie, is de Take Away snackbar geopend tussen 10:00 en 19:00 uur. Met al deze maatregelen kan je Brouwersdam toch met een gerust hart bezoeken.

Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk