zaterdag 4 juli, 2020 17:47
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Buiten sporten gaat prima bij Dynamic Motion
Buiten sporten gaat prima bij Dynamic Motion (Foto: Dynamic Motion)

Dynamic Motion verplaatst fitness naar buiten

  Sport

Als binnensporten niet mag, dan zet je alles toch op het buitenterrein?

Oude Tonge – De sportscholen mochten in mei nog niet open van het kabinet. Terwijl iedereen staat te popelen om die Coronakilo’s eraf te trainen. Buitensport mag wel. Dus wat doe je dan als sportschoolhouder? Dan zet je alles gewoon buiten neer.

Dat is ook wat Paul Buijs van Dynamic Motion in Oude Tonge dacht. Hij was op zijn zachtst gezegd nogal teleurgesteld na het besluit van de regering om de sportscholen voorlopig nog dicht te houden. “Dat viel nogal rauw op ons dak. Mei hadden we nog niet op gerekend, maar in juni hadden we wel verwacht open te kunnen. Zeker als er ook locaties open mogen die in onze ogen net zo ‘onveilig’ zijn als een sportschool. De redenatie is dat als mensen in een binnenruimte bij elkaar zijn en gaan zweten er dan misschien meer kans is op besmetting met het virus. Maar die onderzoeken lopen nog en duren erg lang.” Daar willen de meeste sportscholen niet op wachten. Wat wel mag: buiten sporten.

Naar buiten

“We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, dus binnen hadden we nog geen maatregelen getroffen. Anders ga je misschien dingen doen of aanschaffen die achteraf niet noodzakelijk zijn. Na het laatste besluit hebben we de hele fitnesszaal leeggehaald. Met een heftruck alle apparaten naar buiten gereden. Alle spinningfietsen staan op ons terrein. We maken gebruik van de koptelefoons van silent disco. Iedereen krijgt een koptelefoon op, hoort de muziek en de instructeur, maar verder heeft niemand er last van.”

Plekje reserveren

Er staan verder een aantal cardio apparaten, bokszakken, gewichten, schijven, kettlebell s enzovoorts. ‘s Avonds gaat het weer terug naar binnen of we dekken het af. Nu het goed weer is, gaat dat prima. Via de website reserveren de mensen hun plaatsen op een vast tijdstip. Er is geen maximaal aantal, alleen moeten we de afstand in acht nemen natuurlijk.” Alle lessen zaten tot nu toe vol. “Mensen willen toch even eruit, ze willen een beetje gezelligheid. Ze hebben het sporten gemist, maar ook elkaar. Zeker de oudere mensen. Die zijn niet bang om te komen, ze gaan ook boodschappen doen. We blijven gezond verstand gebruiken en afstand houden.”

Open in juli?

Momenteel zijn diverse brancheorganisaties druk aan het lobbyen. En een grote sportschoolhouder heeft een kort geding aangespannen. “Ik verwacht nu dat we in juli misschien toch binnen aan de slag kunnen. Uiteraard houden we ons ook dan netjes aan de richtlijnen. Maar dan kunnen we tenminste weer vooruit.”

Meer berichten