zaterdag 24 oktober, 2020 00:03
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee

Website helpt starters op de woningmarkt

  Samenleving

Voor starters is het lastig om in de huidige woningmarkt een passende woning te vinden. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie groot. Om starters beter te ondersteunen bij het zoeken naar een eerste koop- of huurwoning, is de website startenopdewoningmarkt.nl gelanceerd.


Deze website voorziet in de behoefte van starters om alle informatie op één centrale plek te vinden. Op de website vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de koop- en huurmarkt. Denk aan stappenplannen, checklists en professioneel advies van woningexperts.

Tips van kenners

Ook komen er starters aan het woord die inmiddels een woning hebben gevonden. Zij vertellen over hun ervaringen en geven tips over hoe je het beste een woning kunt vinden in de huidige woningmarkt. Daarnaast worden er verschillende online events georganiseerd waaronder een online startersspreekuur, webinars en mini hoorcolleges.

Gezamenlijk initiatief

De Week van de Starter wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Het is een gezamenlijk initiatief van minister Ollongren (BZK) en 10 organisaties uit de woonsector: Aedes, Vereniging Eigen Huis, NVM, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, De Hypotheekshop, SVn, en NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

De betrokken partijen zetten zich in om de Week van de Starter tot een succes te maken. Door samen voor een compleet en betrouwbaar aanbod van informatie te zorgen, hopen zij zo veel mogelijk starters te bereiken en hun kansen op het vinden van hun eerste huis te verbeteren.

Starters hebben het steeds moeilijker op de woningmarkt. Koopwoningen zijn vaak nog onbetaalbaar en er is een enorme krapte aan huurwoningen in het land. Vaak vallen ze tussen wal en schip. Daarom blijven jonge werknemers vaak langer thuis wonen of wonen ze nog lang na hun studietijd in een studentenhuis.

Meer berichten