woensdag 25 november, 2020 17:13
Logo rondomvandaag.nl/goereeoverflakkee
Cover Arjan Postma: Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen
Cover Arjan Postma: Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen

Haal de natuur in huis….

  RondOm's Boekenplank

We spenderen weer meer tijd binnenshuis. Na een bos- of strandwandeling is het heerlijk op de bank ploffen met een lekker drankje en hapje. Via internet en televisie kunnen we de natuur uiteraard ook gewoon in huis halen. Wel zo lekker om daar vanonder een dekentje van te genieten. We geven je een paar tips.


Flamingo’s geboren

In de Gaiazoo in Kerkrade in Limburg is een heuse babyboom van flamingo’s geweest. Nergens ter wereld zijn er in een dierentuin in zo een korte tijd zoveel flamingokuikens geboren als hier. Het gedragspatroon van de roze vogels is zeer strikt als het aankomt op voorplanting. Zo paren de dieren niet als hun kolonie kleiner is dan ongeveer twintig vogels of als de verhouding tussen de geslachten niet klopt. Daarnaast broeden de grote flamingo’s maar een keer per jaar en legt elk vrouwtje maar één ei. De geboortegolf in GaiaZOO is onder meer te danken aan de grootte van de groep en de optimale omstandigheden van het verblijf van de flamingo’s. Via de livestream op www.gaiazoo.nl/liveflamingo kun je een kijkje nemen in het verblijf en meegenieten van de geboortegolf.

Documentaire David Attenborough

Een must see voor iedereen die een beetje begaan is met de aarde, maar eigenlijk ook voor alle anderen: de nieuwe documentaire van sir David Attenborough: A life on our planet. Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid, vastgelegd. Nu staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Eerlijk, onthullend en urgent: David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur. Te zien op Netflix en in de bios.

Boek Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen

Je kent hem vast van televisie: de vrolijke boswachter Arjan Postma. Duik met zijn nieuwste boek Hoe één gekke mier de wereld kan veranderen op de bank en verwonder je. Arjan Postma heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo laat hij ons zien hoe één gekke mier de wereld kan veranderen en neemt hij je mee langs dieren die theater maken, hun eigen potje koken en zelfs complete steden bouwen. Daarnaast komen er ook grote thema’s voorbij als leiderschap, samenwerking en liefde. Te koop in onze webshop voor 20 euro 

Meer berichten